Regio Dashoguz

Turkmenistan breidt areaal voorjaarsuienteelt uit

In de regio Dashoguz in Turkmenistan zullen de landbouwers dit jaar tweemaal zoveel lente-uien planten. De districten Gurbansoltan-edzhe en Niyazov in de regio zijn de grootste producenten van lente-uien, met een gepland uienareaal van respectievelijk 550 en 490 hectare dit jaar.

De districten leggen de laatste hand aan de complexe werkzaamheden om de grond voor te bereiden op het planten, dat gepland is voor 25 februari. Dit jaar zal de regio ook massaal herfst- en winteruien planten om de consumentenmarkt van het land het hele jaar door van deze groente te voorzien.

Eerder werd bekend dat Turkmenistan van plan is om voor 2022 in het hele land aardappelen te poten en andere groenten en kalebassen te zaaien op 106.000 ha grond. Van die gronden zal ongeveer 65.000 ha worden gereserveerd voor inzaai in het voorjaar, terwijl de resterende 41.000 ha zal worden gereserveerd voor inzaai in het najaar. Het land is van plan om in februari 30.000 ha aardappelen te poten en 10.000 ha uien.

Bron: en.trend.az
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.