Bas Rüter is per 1 april Global Head of Food System Transition bij Rabobank en bekleedt daarmee een nieuwe functie binnen de bank. Rüter was daarvoor tien jaar directeur Klimaat & Duurzaamheid. In zijn nieuwe functie gaat de bioloog aan de slag met de verduurzaming van de landbouw wereldwijd, waar Rabobank als grote internationale food & agri bank bij is betrokken.

"Ons voedselsysteem staat onder druk. We moeten meer gezond voedsel produceren voor een groeiende wereldbevolking, maar wel met meer oog voor natuur en klimaat. Ik heb veel zin om met het team aan de slag te gaan om onze klanten te ondersteunen met de verduurzaming van de landbouw, van Nederland tot Brazilië en van de VS tot Australië", aldus Rüter 

Aafke Keizer benoemd als Chief Sustainability Officer
Aafke Keizer is benoemd als Chief Sustainability Officer bij Rabobank en daarmee de opvolger van Rüter. Voorheen leidde Keizer het Corporate Strategy Office van de bank en het grote transitieprogramma gericht op betere dienstverlening tegen lagere kosten. Ze heeft ervaring bij FrieslandCampina waar ze als Managing Director Domo (werkmaatschappij voor oa kindervoeding en medische voeding) leidde en ze werkte als consultant bij McKinsey. "Inmiddels ben ik al een paar maanden aan de slag in deze nieuwe rol, ik kijk ernaar uit om met het team aan de slag te gaan met de volgende stappen om te versnellen op duurzaamheid. Klimaatverandering aanpakken is namelijk een kans voor bedrijven en organisaties."

Bron: Rabobank