Filipijnse regering gevraagd om opslagfaciliteiten voor uien in Nueva Ecija te financieren

Een groep die de Filipijnse landbouwsector vertegenwoordigt, heeft de regering opgeroepen meer opslagfaciliteiten ter beschikking te stellen in Nueva Ecija, een van de grootste uienproducenten van het land, om de telers te helpen hun oogst te beheren en het plaatselijke aanbod te stabiliseren. De groep drong er ook bij de regering op aan om de import te reguleren, smokkel van landbouwproducten te voorkomen en de agentschappen te versterken om verspilling van lokale producten zoals uien tegen te gaan.

Uien worden in 22 provincies van het land geteeld. Nueva Ecija staat bekend als de uienhoofdstad van de Filipijnen. De regionale ontwikkelingsinstantie kondigde eerder deze maand aan dat zij dit jaar in het kader van haar programma voor de ontwikkeling van hoogwaardige gewassen 94,6 miljoen peso (1,6 mln euro) extra heeft uitgetrokken om de uienproductie te stimuleren.

Volgens de regionale ontwikkelingsorganisatie is de uienproductie vorig jaar met 11.000 ton gedaald ten opzichte van het niveau van 2020.

Bron: bworldonline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven