Op 1 mei 2022 wordt Lode Ceyssens – op voorstel van huidig Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker - de nieuwe voorzitter van Boerenbond. Huidig ondervoorzitter Lode Ceyssens neemt dan de taak over van Boerenbondvoorzitter De Becker die meer dan 20 jaar mee aan de leiding van Boerenbond stond, waarvan de laatste 6,5 jaar als voorzitter. 

Hoewel Lode Ceyssens pas in september 2021 aantrad als ondervoorzitter, is hij niet nieuw bij Boerenbond en kent hij de organisatie heel goed. Hij vatte er destijds zijn loopbaan aan om dan vervolgens een politieke loopbaan te starten, waarbij zijn aandacht bleef gaan naar landbouw- en plattelandsdossiers.

“Op korte tijd heeft hij zich volledig ingewerkt in de organisatie Boerenbond en de belangrijke dossiers. Hij kan zich daarenboven bogen op een uitstekende kennis en ruime ervaring terzake zodat hij klaar is voor deze nieuwe opdracht”, zegt uittredend Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker.

Op 1 mei wordt Lode Ceyssens eveneens voorzitter van Landelijke Gilden, de grootste plattelandsbeweging in Vlaanderen en zal hij het voorzitterschap van de Landelijke Beweging (de koepelnaam voor Landelijke Gilden, Ferm, KLJ en LRV) opnemen. Binnen MRBB, de financiële holding van de groep Boerenbond, zal Lode Ceyssens een bestuursmandaat bekleden.


Sonja De Becker en Lode Ceyssens. Foto: Boerenbond

Voorzitter MRBB
Sonja De Becker, die door het Hoofdbestuur van Boerenbond alvast uitdrukkelijk voor haar inzet en engagement wordt bedankt, blijft na 1 mei voorzitter van MRBB, de financiële holding van de groep Boerenbond. Van daaruit zal ze verscheidene bestuursmandaten opnemen bij de ondernemingen en participaties van de groep.

Vanuit MRBB zal Sonja De Becker voorgedragen worden als voorzitter van Arvesta en als bestuurder bij Acerta. Zij blijft ook voorzitter van SBB Accountants & Adviseurs, van Agri Investment Fund en bestuurder bij KBC. “We zullen voorzitter De Beckers ijzersterke dossierkennis en onvermoeibare inzet en engagement bij Boerenbond missen”, zegt Eric Van Meervenne, eerste ondervoorzitter Boerenbond.

“Vanwege het voltallige Hoofdbestuur bedanken we haar hiervoor en blijven we ook ten volle op haar rekenen in de voor Boerenbond eveneens cruciale MRBB-functie.”

Sonja De Becker: “Tot eind april ligt er nog een heel pak werk op de plank. Onder het motto ‘alleen het beste is goed genoeg voor onze leden’ blijf ik ook de komende weken nog volop aan het werk als voorzitter van Boerenbond en Landelijke Gilden en zal ik zorgen voor een vlekkeloze overdracht naar mijn opvolger die ik voluit steun en alle succes toewens.”

Bron: Boerenbond