Stien Lokerse, TSG:

"Installaties zo zuinig mogelijk laten draaien, is steeds belangrijker"

TSG is verhuisd. En daar hoort een nieuwe naam bij, want Techno Service ’s-Gravenpolder is sinds kort actief vanuit Kapelle. De specialist op het gebied van industriële automatisering en besturingstechniek is vanaf nu actief onder de naam TSG Industriële Automatisering.

Aan de Kloosterweg in Kapelle heeft TSG sinds half februari haar intrek genomen in een compleet nieuw bedrijfspand. Stien Lokerse is maar wat blij met de nieuwe locatie: "We groeiden uit ons jasje in ‘s-Gravenpolder. Onze afdeling paneelbouw bijvoorbeeld, is groeiende. De werkplaats voor het assembleren, bedraden en testen van de panelen werd te klein. Daarnaast kwamen we werkplekken tekort. De nieuwe locatie is vier keer zo groot en gebouwd op de toekomst. RoosRos Architecten Goes heeft het pand ontworpen en uitgewerkt. Er zijn als het ware vier bedrijfshallen aan elkaar gebouwd, waarbinnen het magazijn, de projectvoorbereiding en de paneelbouw zijn gerealiseerd, met daarvoor het kantoorgedeelte. Negen maanden na het slaan van de eerste paal zijn we verhuisd."

Van en voor de agrarische sector
TSG is al meer dan veertig jaar thuis in de industriële automatisering en besturingstechniek voor met name de AGF-sector en mosselverwerkende industrie. In 1979 werd het bedrijf opgericht. "TSG is ontstaan vanuit de praktijk, de technische dienst van een uienverwerkingsbedrijf. Omdat er ook van machinebouwers en vanuit andere uienverwerkers steeds meer interesse kwam in het automatiseren van processen, werd het besluit genomen deze onderneming te beginnen. De ontwikkelingen hebben sinds die tijd geen dag stilgestaan."

Het productaanbod van TSG bestaat uit een aantal pijlers. Ten eerste de paneelbouw, een belangrijke schakel in het realiseren van de projecten. "We hebben de engineering van de panelen in eigen beheer, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid ten goede komt en waardoor we continu in kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Bovendien sluiten ze naadloos aan bij onze besturings- en automatiseringssystemen die ons eigen softwareteam ontwikkelen, voor zowel machinebouwers als eindgebruikers. Verder monteren onze monteurs vaak in samenwerking met machinebouwers de installaties en besturingssystemen op locatie."

Focus op maatwerk
Tot slot ontwerpt TSG droogsystemen voor de bewaring en opslag van uien, aardappelen en zaden, vanzelfsprekend voorzien van een bedieningssysteem, aangepast op de wensen van de klant. Stien: "Maatwerk is onze specialiteit. Van een simpel aan/uit-systeem tot aan een totaaloplossing; voor ons staat de wens van de klant centraal. Of het nu om wassen, sorteren of koelen en bewaren gaat, de gehele procesvoering passen we aan op de klant en zijn producten. Kenmerkend aan onze systemen is onder andere een gebruiksvriendelijke touchscreenbediening, want daar heeft de operator dagelijks zijn plezier en gemak van."

Wat hem zoal opvalt in de huidige markt? "Kleurensorteerders of optische sorteermachines zijn in opmars. En bij de bewaring zien we dat goed kunnen omgaan met temperatuurwisselingen en daarbij minder afhankelijk zijn van de buitenlucht de aandacht heeft. Er is een grote behoefte aan volledige controleerbaarheid van temperatuur en luchtvochtigheid. Vanzelfsprekend speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol binnen onze activiteiten. Installaties zo zuinig mogelijk laten draaien, heeft een hoge prioriteit."

Uitdagende sector vol kansen
Ook merkt Stien dat de wensen en eisen van de eindklant toenemen. "Tegenwoordig wordt alles  geregistreerd en zijn producten traceerbaar op een steeds hoger niveau. Het gevolg van onder andere de strengere eisen op gebied van bewaren, waarbij het zaak is om continu de juiste omstandigheden te kunnen garanderen. Wat dat betreft staan de ontwikkelingen in techniek en automatisering nooit stil. Dit maakt onze business zo uitdagend. We willen klanten kunnen blijven bieden wat er gevraagd wordt, wat betekent dat we ook intern op niveau moeten blijven. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden, en bijscholen waar nodig. Kansen zijn er nog volop. We zien veel schaalvergroting, waar slimme besturings- en automatiseringssystemen goed van pas zullen komen."

Dit is een artikel dat is verschenen in de maart editie van Primeur

Voor meer informatie:
Stien Lokerse
TSG Industriële Automatisering
Kloosterweg 1a
4421 PV Kapelle
0113 312 020
stien@tsg.nl 
www.tsg.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven