"Wederom kunnen wij jullie meedelen dat de drie vrachtwagens die vorige week vrijdag vertrokken al op zondag in de loop van de dag in Lviv aan zijn gekomen. De pakketten zijn daar overgeladen in busjes en treinen en hebben veel mensen bereikt die verstoken zijn van de buitenwereld. Een absoluut wonder. Naast Charkov, zijn de pakketten verspreid tot aan onder andere de steden Donetsk, Marioepol en Lusutsjansk", meldt de hulpactie Help4Oekraine van voormalig Rusland-exporteur Alexander Visser en Dirk Klerk (Kerk Topfpflanzen BV, Veen). 


foto Instagram Help4Oekraine, klik hier voor een filmpje gemaakt door ontvangers van de hulppakketten

"Wat we steeds meer terugkrijgen is dat de transporten van Lviv naar het oosten en zuiden steeds gevaarlijker worden, maar ook steeds harder nodig zijn. De filmpjes die we terug hebben gekregen maken dat steeds duidelijker. Honderden mensen die bij de verdeelpunten staan te wachten op voedsel, omdat het simpelweg de enige plekken waren waar ├╝berhaupt voedsel voor handen was."

Hieronder een filmpje van CNN dat de ernst van de situatie duidelijk maakt, maar waarop in het begin ook de hulppakketten te zien zijn die we vorige week ingepakt en verzonden hebben."

"Kortom: de nood is hoog en wordt eigenlijk alleen maar groter. Onze wens is om door te gaan. De wonderen dat het steeds weer lukt om juist op die plekken te komen die menselijker wijs onmogelijk leken, worden steeds groter!" 

Klik hier om de hulpactie te volgen en te doneren. De actie is ook te volgen op via Instagram @help4oekraïne