Voorjaarsbijeenkomst KNPV

Ziektebestrijding (bijna) zonder fungiciden in 2030 in open teelten. Hoe dan?

De voorjaarsbijeenkomst van de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV) heeft dit jaar als thema "Ziektebestrijding (bijna) zonder fungiciden in 2030 in open teelten. Hoe dan?" De bijeenkomst zal worden gehouden op donderdag 12 mei om 13.30 uur in hotel WICC in Wageningen. Ook kan de bijeenkomst online worden gevolgd.

"Voor telers is het een enorme uitdaging om oogst en opbrengst op peil te houden nu meerdere fungiciden tegen plantenziektes wegvallen. Tijdens een bijeenkomst willen we het probleem schetsen op basis van feitelijke informatie, telers geven uitleg over de urgentie die er is in de open teelten en experts komen aan het woord over mogelijke oplossingsrichtingen. Tijdens een discussie willen we partijen verbinden, bespreken welke opties er zijn en welke concrete actie ieder binnen de eigen organisatie, onderzoeksinstituut of bedrijf kan nemen."

"De samenleving vraagt om zekerheid van goed en goedkoop voedsel en met behulp van de toepassing van (chemische) gewasbeschermingsmiddelen hebben we dat gekregen. Inmiddels zien we ook de negatieve gevolgen en kijken we kritischer naar de inzet van middelen. Echter, we moeten in het oog houden dat het wegvallen van chemische middelen een groot effect kan hebben op het optreden van plantenziekten. Hier moeten we een oplossing voor vinden."

Aanmelden kan t/m 9 mei via de website van de KNPV

Voor meer informatie of bij aanmeldingen na deze datum:
Doriet Willemen
KNPV
06 34650698
info@knpv.org
www.knpv.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven