Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister Staghouwer opent eerste rijdende zonnepark ter wereld

Minister Staghouwer heeft woensdag 13 april het eerste rijdende zonnepark ter wereld in gebruik gesteld. Hij deed dat bij de boerderij van VOF Dogterom in Oude Tonge (Goeree-Overflakkee). Het akkerbouwbedrijf, van Jacob Jan Dogterom, wil in zijn eigen energie voorzien. Het beweegbare en opvouwbare zonnepark levert daar een bijdrage aan. 

"Het was een bijzondere ochtend in het kader van innovatief ondernemerschap. Vandaag mocht ik het eerste rijdende zonnepark ter wereld openen", meldt de minister op LinkedIn. "Met deze innovatie kunnen gewassen blijven groeien terwijl de boer het land bewerkt. Met 168 panelen beweegt het zonnepark over het perceel. De gewassen krijgen meteen voldoende water vanwege een ingebouwde beregeningsonderdeel."

"Het is belangrijk dat ondernemers blijven zoeken naar oplossingen voor een toekomstbestendige sector. De initiatiefnemers VOF Dogterom en VOF Van den Hoek hebben ook al plannen om waterstof in de bedrijfsvoering te integreren. Waterstof speelt een belangrijke rol in de agrarische sector om verdere verduurzaming van elektriciteit, gas en diesel mogelijk te maken."

Bekijk hier de reportage die Nieuwe Oogst maakte over de opening van het park

Publicatiedatum: