Florian Stark, directeur van Früchte Stark – Kartoffel & Zwiebel Handel, die onder meer een groothandelsstand in het Frischezentrum Frankfurt runt, verkoopt zijn producten aan de retail en de groothandel, maar in de eerste plaats aan horecaklanten. 

Momenteel biedt Florian vanuit het koelhuis nog grote uien uit Spanje aan, maar de kwaliteit ervan is "rampzalig". "Sinds het begin van de week ben ik gestopt met de verkoop hiervan. Maar de eerste kleine hoeveelheden van de voorjaarsoogst zijn al aangekomen en konden ook in dezelfde nacht direct doorverkocht worden. De nalevering is echter vertraagd, omdat in Valencia alles onder water staat."

Vergeleken bij afgelopen jaar zijn de prijzen van Cypriotische Annabelle-aardappelen met 4,00 tot 5,00 euro per 25 kg gestegen. De huidige prijzen van het Spaanse aanbod uit koelhuizen liggen tussen de 18,00 en 20,00 euro per 25 kg, en van het Nederlandse aanbod tussen de 13,00 en 14,00 euro per 25 kg. Florian verkoopt zijn uien in zakken van 1 kg, 5 kg tot 25 kg, maar heeft ook klanten die de uien per pallet kopen.

"Deze week kon ik tien pallets uien aanbieden. Maar tegen het einde van de week zal er voorlopig niet veel meer nageleverd worden. We proberen het aanbod aan te vullen met Nederlandse uien, daarvan kunnen we circa 5 à 6 pallets aanbieden. Eén pallet grote uien bevat veertig zakken van 25 kg. Bij de Nederlandse uien liggen er vijftig tot vijfenvijftig zakken van 25 kg op elke pallet. De kwaliteit van de Nederlandse uien is goed voor de tijd van het jaar en in ieder geval beter dan die van de uien uit de koelhuizen", zegt Florian tot slot.

Voor meer informatie:
Florian Stark
Früchte Stark – Kartoffel & Zwiebel Handel
Am Helgehaus 6a
35274 Kirchhain
Am Frischezentrum Frankfurt:
Josef-Eicher-Straße 10
D-60437 Frankfurt am Main, Duitsland
Tel: 0179-2358686
fruechte.stark@t-online.de