Het symposium Agroforestry en Notenteelt laat de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van kringlooplandbouw. Bomen aanplanten past bij uitstek in de kringlooplandbouw: ze zorgen voor een mooi landschap, veel biodiversiteit en een goed verdienmodel voor ondernemers. Het symposium wordt gehouden op 18 mei op Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp.

Op deze dag kan men ook zelf een agrarisch bedrijf bezoeken dat de stap heeft gezet naar agroforestry of notenteelt en met de desbetreffende ondernemers in gesprek gaan.

Goed voedsel en een robuust verdienmodel
"De landbouw bevindt zich in een transitie naar kringlooplandbouw. Bomen, met name voor de notenteelt, spelen een belangrijke rol in die overgang. Steeds meer hazel- en walnotenbomen worden dan ook aangeplant en geïntegreerd in agrarische bedrijfssystemen. Deze nieuwe ontwikkelingen, agroforestry en notenteelt, zorgen op termijn voor een mooi landschap met notenbomen, veel biodiversiteit, een gezond en vitaal platteland en een robuust verdienmodel voor ondernemers."

Bezoek een innovatief agrarisch bedrijf
Vijf agrarische ondernemers ontvangen ‘s morgens deelnemers aan het symposium op hun bedrijf. Zij delen hun ervaringen over de stap naar notenteelt en agroforestry, wat een uniek kijkje in de bedrijfskeuken geeft. Zeker voor wie overweegt actief te worden op dit gebied. ’s Middag zijn er eerst korte lezingen over de ontwikkelingen in de sector, waarna men zich in workshops naar keuze kunt verdiepen in verschillende aspecten van agroforestry en notenteelt.   

Samenwerking
Het symposium wordt georganiseerd door de hogeschool in samenwerking met de Nederlandse Notenvereniging, CropEye, LTO-Noord, Agroforestry Netwerk Gelderland en de projecten Farm Life en Natuurinclusief met bomen.

Voor meer informatie of aanmelden:
Hogeschool Van Hall Larenstein
www.hvhl.nl