Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerrit van Gelder, Van Gelder Groente en Fruit:

"We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"

Tholen - De lach is nauwelijks van het gezicht van Gerrit van Gelder zijn gezicht te krijgen. Het verhaal is bekend. Toen het coronavirus in 2020 zijn intrede deed, verhuisde de horecaleverancier net naar haar nieuwe pand met geautomatiseerd warehouse en Experience Center in Ridderkerk, waardoor de omzet lange tijd fors achterbleef. "Nu kunnen we eindelijk de mogelijkheden van het pand volledig benutten. En we hebben het heel erg druk, nog drukker dan voorheen. De horeca is weer in volle glorie terug. Dat zorgt ervoor dat we met de productie in twee ploegen en de orderpickers in drie ploegen werken om alle bestellingen dagvers bij de klanten af te leveren."

Met name het convenience-assortiment vindt gretig aftrek. "Je ziet dat heel veel horeca-ondernemers problemen hebben met het vinden van medewerkers in de keuken. Daarom willen ze zoveel mogelijk ontzorgd worden. We leveren nu dan ook gigantisch veel gesneden groenten, sous vide gegaarde groenten en purees als basisproducten zodat de kok met minder handjes in de keuken toch snel een mooi bord kan opmaken. Ondanks de hele Corona-misère zijn we de afgelopen twee jaar volop doorgegaan met  productontwikkeling en innovaties. Dat betaalt zich nu uit."

"Tegelijkertijd zij er veel uitdagingen om alle producten vanuit de hele wereld te betrekken. Dat wordt ons niet makkelijk gemaakt. Er zijn namelijk nogal wat issues, denk alleen al aan transport, hoge grondstofkosten, het slechte weer in Spanje. Maar ook de Nederlandse aanvoer is behoorlijk van slag, onder meer omdat er door de hoge gasprijzen kassen leeg staan. Zo loop je tegen allerlei dingen aan."

Bovendien blijft Gerrit alert. "Ik hoor en lees ook wat er in Shanghai gebeurt. Wij hadden tweeënhalf jaar geleden ook geen benul wat voor impact dat op ons zou hebben. Maar het is nog geen half jaar geleden dat hier de week voor Kerst de horeca ook werd dichtgegooid, terwijl wij alle mogelijke specialiteiten van over de hele wereld besteld hadden voor de kerstverkoop. We zijn superblij hoe de horeca nu opgeleefd is, maar houden dit wel in onze achterhoofd."

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
Tel: 06 17 94 65 50
gvangelder@vangeldernederland.nl     
www.vangeldernederland.nl