Egon Verstraeten is per 1 mei gestart bij Instock. “Na vele jaren ervaring als account manager AGF bij Sligro en Smeding kijk ik ernaar uit om in een kleine snel groeiende organisatie het verschil te maken en iets te kunnen doen tegen verspilling.”

Instock zet al jaren voedselverspilling op de kaart. Eerst met hun eigen restaurants en nu met een online horeca groothandel. De reststromen komen van telers, boeren, producenten en handelsbedrijven en worden via instockmarket.nl aangeboden aan restaurants en cateringbedrijven. De horeca is een goed kanaal voor deze ‘geredde’ producten omdat chefs professioneel werken, snel kunnen schakelen en minder gebonden zijn aan etiketeringsvoorschriften dan bijvoorbeeld voedselproducenten. 

Voedselverspilling is een groot probleem, 8% van de CO2-uitstoot in de wereld wordt veroorzaakt door voedselverspilling. “Veel bedrijven hebben niet scherp hoeveel ze verspillen. Ze beseffen vaak ook niet dat er een goede oplossing is voor hun reststromen, die ook nog wat opleveren. Ik denk graag met deze bedrijven mee.”

Voor meer informatie:
Instock
+316 30850607
info@instock.nl 
www.instock.nl