Digitale dienstverleners investeren in Wagenings satellietdatabedrijf eLEAF

Software- en data dienstverlener Itility Group en digitaal netwerk platform Agricultural Intelligence Centre hebben een meerderheidsbelang verworven in eLEAF. Het is de tweede overname in deze sector in Nederland in de afgelopen 6 maanden en is een voorbeeld van de snel toenemende vraag naar diensten en applicaties op basis van satellietdata.

Het Wageningse eLEAF telt ongeveer 40 werknemers en is een leidende partij in Earth Observation (EO) Services. eLEAF is gespecialiseerd in het verwerken en analyseren van satellietdata ten behoeve van de landbouw, duurzaam waterbeheer en gewasverzekeringen. De basisproducten van eLEAF zijn tijdseries van gewasverdamping en biomassaproductie, op zowel continentale schaal (bijv. geheel Afrika) als ingezoomd op individuele akkers met een resolutie van 10x10 m. eLEAF’s dataproducten vormen de bouwstenen van vele toepassingen die de dagelijkse bedrijfsprocessen digitaliseren, inzichtelijk en efficiënter maken, ten einde de duurzaamheid van de waardeketens te bevorderen en bestendiger te maken tegen klimaatverandering. Hiermee ondersteunt eLEAF de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG6 en SDG2).

eLEAF heeft 20 jaar ervaring in het faciliteren van klimaatbestendigheid in de landbouw, watermanagement en gewasverzekeringssectoren. Ze opereren wereldwijd, van het monitoren van waterproductiviteit in Afrika en het Midden-Oosten voor de FAO, het ondersteunen van watermanagement in Marokko tot gewasmonitoring voor fruittelers in Zuid-Afrika en suikerrietproducenten in Colombia.

"Door deze investering zal eLEAF sneller kunnen groeien en adequater kunnen anticiperen op de groeiende vraag naar big data-oplossingen gebaseerd op satellietdata. De nieuwe Nederlandse investeerders maken het sneller opschalen van eLEAF’s technologie mogelijk (Itility Group) en geven een verdere verbreding van hun partner netwerk (AIC). Door het aantrekken van Nederlandse investeerders wordt de technologie verder in Nederland ontwikkeld en draagt hiermee indirect bij aan de versterking van de Nederlandse Agri-sector", aldus Boudewijn van Silfhout, CEO van eLEAF.

Voor meer informatie:
eLEAF
info@eleaf.com 
www.eleaf.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven