Tholen - The Greenery koos er twee jaar terug voor een splitsing aan te brengen in haar activiteiten met de bedrijfsonderdelen The Greenery Growers, The Greenery Logistics en The Greenery International. In een vierluik brengen we de komende weken de verschillende specialismen van The Greenery International onder de aandacht. We starten met commercieel manager Pieter van Pelt: “Dankzij de duidelijke focus krijgen onze klanten de juiste aandacht. Dat werpt zijn vruchten af.”

Pieter werkt ruim zeven jaar bij The Greenery in verschillende sales- en leidinggevende functies. Binnen The Greenery International geeft Pieter leiding aan het inkoop en commerciële team. “Op 1 februari dit jaar is The Greenery International ontstaan door het samenvoegen van verschillende bedrijfsonderdelen zoals Hagé International en Retail. Ons team heeft een mix van verschillende soorten mensen met jarenlange ervaring en veel expertise. Hierdoor spreken we zowel de taal van de klant als de leverancier. Dit werkt erg prettig en zorgt ervoor dat we snel kunnen inspelen op kansen in de markt.”

De juiste contactpersoon per klant
The Greenery International levert een breed assortiment Nederlands- en importproduct aan retail, groothandel, exporteurs, verwerkende industrie en onlineklanten in Europa. Daarnaast worden er specifieke markten en klanten bediend. “Voor klanten is er door de splitsing van de activiteiten wel het een en ander gewijzigd”, legt Pieter uit. “Voor onze retailklanten hadden we in het verleden één aanspreekpunt dat verantwoordelijk was voor het gehele pakket. Nu hebben we dit aangepast op de klantvraag. Naast één operationeel contact voor de dagdagelijkse afstemming heeft ook de productspecialist direct contact met de klant. Dit zorgt voor focus en korte lijnen.”

Synergie en digitalisering
“Voorheen lag de focus van Hagé International voornamelijk op Trade- en daghandelsklanten en bediende de Retailafdeling uitsluitend de retailklanten. De samenvoeging van deze activiteiten zorgt voor synergie, de mogelijkheid tot betere samenwerking en heldere doelen. Al onze klanten zijn voor ons belangrijk en op deze manier kunnen we ze nog beter bedienen”, vertelt Pieter. “We zetten ook in op verdergaande digitalisering om zo zaken slimmer en beter te organiseren. Daarom hebben we vorig jaar de webshop in gebruik genomen. Via dit kanaal kunnen onze klanten nu 24/7 hun producten bestellen. Dit geeft onze verkoopactiviteiten een verdere impuls.”

Betrouwbare specialist met een totaalassortiment
“Voor onze importproducten werken we al decennialang samen met een groot aantal leveranciers. Die continuïteit wordt door onze klanten gewaardeerd en hiermee willen we een bredere klantengroep voorzien”, vervolgt Pieter. “Onze rol is hierbij wel veranderd. Onze leveranciers komen steeds nauwer in contact met de eindklant, maar daarmee wordt onze rol niet minder belangrijk. Kostprijsstijgingen en transportvertragingen zijn aan de orde van de dag. Daardoor wordt de rol van een serviceprovider alleen maar belangrijker. Klanten hebben meer dan ooit behoefte aan een betrouwbare leverancier”, betoogt Pieter.

The Greenery International wil hierbij graag een totaalassortiment voeren. “Van oudsher zijn we groot in productgroepen als vruchtgroenten, steenfruit, druiven, meloenen en vollegrondsgroenten. Ook hebben we een sterk aandeel in producten als knoflook, avocado’s en uiteraard kiwi. Voor de Trade- en groothandelsklanten hebben we het assortiment uitgebreid, waardoor we iedere dag een mooi assortiment beschikbaar hebben.”

The Greenery International bedient ook zogeheten nieuwe spelers. “Nieuwe afzetkanalen met leveranciers van maaltijdboxen en online Retail, zijn voor The Greenery International belangrijk.
Zij doen graag zaken met specialistische bedrijven waar zowel een breed assortiment als ook veel kennis en data is huis is. Dit zorgt ervoor dat we onze klanten kunnen ontzorgen en helpen verder te groeien”, geeft Pieter aan.

Grote ambitie
“De coronapandemie heeft het belang van de juiste leveranciers en een breed klantenpakket duidelijk gemaakt. We hebben als The Greenery van oudsher een sterke positie op de Nederlandse Retailmarkt, maar de laatste jaren groeit onze afzet naar de tussenhandel in België en Frankrijk eveneens sterk. Onze ambitie is groot, we willen in alle grote afzetlanden de Retail rechtstreeks of via partners bedienen en ook de afzet in de dag- en groothandel verder uitbreiden”, besluit Pieter. “Dat alles ten dienste van onze missie om elke dag verse groenten en fruit voor iedereen bereikbaar te maken.”

Voor meer informatie:
Pieter van Pelt
The Greenery International
Mob: +31 (0)6 54 77 85 28
p.vanpelt@thegreenery.com 
www.thegreenery.com