Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zambia: Invoerverbod uien door regering schept kansen voor telers

Het besluit van de Zambiaanse regering om een verbod op de invoer van uien in te stellen, heeft sommige telers de kans geboden om hun bedrijf uit te breiden. "Ik lever mijn uien momenteel aan Lusaka, Ndola en Kitwe, inclusief het district Petauke", zegt uienteler Jastone Ngoma uit Chipata. Ngoma zegt dat hij vóór de instelling van het invoerverbod alleen aan Lusaka en delen van de oostelijke provincie leverde, omdat de markt overbevoorraad was met ingevoerde uien.

Hij is echter erg blij dat de regering een gunstig klimaat heeft geschapen voor de lokale telers, omdat hun uien nu kunnen worden verkocht, terwijl in het verleden een deel van de groenten verloren ging. Hoewel de lokale telers er niet helemaal in slagen om aan de groeiende vraag naar uien te voldoen omdat de import is weggevallen, denken sommigen erover om hun teelt uit te breiden om aan de vraag te voldoen. "Ik ben een gelukkige teler, ik ben bezig mijn uienveld uit te breiden omdat ik nu veel klanten heb, wat betekent dat de vraag nu groter is. Ik heb een stuk land van 17 hectare waar ik uien, maïs, pinda's en sojabonen verbouw. Volgend seizoen wil ik mijn akker met zeven hectare uitbreiden om mijn uienteelt uit te breiden," zei Ngoma.

Bron: daily-mail.co.zm

Publicatiedatum: