Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees den Boer blijft zich verder inzetten voor Oekraïne

"Nieuwe geautomatiseerde paperbagger speelt in op vraag naar papieren oplossingen"

Tholen - "We zien een verschuiving in de markt van netverpakkingen naar papieren oplossingen", vertelt Kees den Boer van Den Boer Agri. Het bedrijf is gespecialiseerd in de import en levering van machines en volledige lijnen voor de verwerking van AGF-producten. Nu introduceert het bedrijf haar eerste volledige geautomatiseerde paperbagger voor de Benelux. 


Paperbagger

"We hadden al een aantal half-geautomatiseerde oplossingen, die inspelen op de almaar groeiende verschuiving naar duurzame verpakkingen, maar deze verpakkingsmachine van de Poolse fabrikant KMK is volledig geautomatiseerd", gaat Kees verder. Den Boer Agri is de exclusieve distributeur van KMK Machinery in de Benelux, Noord-Duitsland en Canada. "De eerste machines zijn al naar tevredenheid geleverd in Polen, maar in de Benelux introduceren we hem nu."

Het bedrijf doet dit onder andere door de machine te demonstreren op de aankomende Aardappeldemodag. "Hier zullen we staan met deze machine in combinatie met de nieuwe Multihead afweegmachine. Die hadden we al wat langer in het assortiment, maar daar is nu een nieuw model van met capaciteitswinst door een vernieuwde constructie van de weegbakken, nieuwe weegtechniek en softwareontwikkeling. De afweegmachine bepaalt de portiegrootte en communiceert deze door naar de verpakkingsmachine, die hier vervolgens mee aan de slag gaat."


Multihead afweegmachine

Den Boer Agri is in 2014 gestart en had eigenlijk vrij snel een exclusieve samenwerking met KMK Machinery. "Liefde op het eerste gezicht en nog steeds een hele goede liefde", aldus Kees. "Net als iedereen hebben ook wij het lastig gehad in de coronaperiode, maar KMK heeft toen snel geschakeld met bijvoorbeeld de beschikbaarheid van elektronica. Zij hebben hier vrij snel grote voorraden van aangelegd, waardoor we eigenlijk nooit echt grote problemen met leveringen hebben gehad."

"Bovendien kwam ongeveer 30 procent van de omzet van KMK vanuit Oost-Europa. Die leveringen liggen zo goed als stil, hoewel Oekraïne wel iets meer begint te komen weer. Er is echter wel wat productiecapaciteit vrijgekomen, wat voor ons, hoe verschrikkelijk het ook is, vrij positief heeft uitgepakt. Bovendien zitten veel onze klanten in lokaal product, wat natuurlijk goed door blijft lopen."

Dat de oorlog Kees nauw aan het hart gaat, wordt wel duidelijk door zijn meerdere inzamelacties voor de getroffenen van de oorlog. Zo startte de Thoolse ondernemer vrij snel na de start van de oorlog een goedereninzamelactie op voor Oekraïne. "Op het moment richten we ons echter op de inzameling van geld om ambulances te kopen en die kant op te sturen", legt hij uit. "Goederen zijn er inmiddels voldoende, maar geld blijft wel noodzakelijk. We hebben al twee ambulances kunnen aanschaffen en blijven doorgaan."

"Je merkt wel dat de bereidheid om te geven iets is afgenomen, doordat het nieuws wat naar de achtergrond wordt verdrongen. Dat is ook logisch, want het leven gaat nu eenmaal door. Toch blijven veel mensen geven, hoor. Bovendien hebben meerdere bedrijven het initiatief gesponsord en werken er een aantal stichtingen mee, waardoor we al mooie resultaten hebben kunnen boeken. Voorlopig is het echter nog niet over daar. Ik ben er destijds mee begonnen en dan voel je toch de morele verplichting om er ook mee door te gaan", besluit Kees.

De Aardappeldemodag, waar Den Boer Agri haar machines zal demonstreren, zal worden gehouden op 31 augustus in Westmaas. Registratie voor een gratis entreeticket is vanaf nu mogelijk op: www.aardappeldemodag.nl. 

Voor meer informatie of donaties:
Kees den Boer
Den Boer Agri
+31 (0)6 17 03 68 58
[email protected]  
www.denboeragri.nl