"Salades, watermeloenen en zachtfruit vinden gretig aftrek, groente zal tikkie terug moeten doen"

Vrouwen bloot, handel dood? We vroegen het de AGF-groothandels

Tholen - 'Vrouwen bloot, handel dood', zo luidt een bekend credo in de AGF-handel. We deden een rondje langs AGF-handelaren of dat ook met dit warme weekend voor de boeg het geval is.

Volop zomerfruit bij De Koopman

"Het is inderdaad even schakelen met de temperaturen", bevestigt Christiaan van Ravenswaaij van groothandel S.C. van Ravenswaaij, bekend van de winkelformules De Goudreinet en De Koopman. "Maar gelukkig kunnen de consumenten bij ons in de winkels ‘gekoeld’ winkelen, dus het een pretje om de producten te zien en te proeven. Op de markt zal het morgen meer een uitdaging worden, want het wordt na 11:00 uur gewoon te warm voor de mensen en de producten."

"Zoals vaker vinden de salades, watermeloenen, kersen, aardbeien en zachtfruit gretige aftrek. Groente zal een ‘tikkie’ terug moeten doen. En we proberen het verschil te maken in kwaliteit ten opzichte van de supermarkten. Hierdoor weten de klanten ons meerdere keren per week te vinden", aldus Christiaan.

"AGF-Online is niet gebonden aan het weer. Bij ons is de zomer heel druk en is het in de winter een stuk rustiger. Omdat de tuin in Duitsland nu op volle kracht draait en de programma's lopen, is het een gekkenhuis", vertelt Kees van der Mey. "We zijn daarom ook heel blij dat de nieuwe koelcellen in hal 2 sinds gisteren draaien. Die staan in te koelen en gaan we dit weekend vol rijden."


Vollegrondsassortiment bij AGF-Online met onder meer Romaine sla, dikke bossen peterselie, bleekselderij, bospeen en bosuitjes

"Verder is het wel een heel lastig jaar. De vraag is veel te hoog, de druk is veel te hoog. Mensen hebben we dagelijks tekort, chauffeurs tekort, ruimte tekort. Ook stijgen de prijzen explosief. Wat we wekelijks extra aan dieselkosten kwijt zijn, is extreem, maar ook bijvoorbeeld het hout en karton waar we in Duitsland de bosuien voor export in klaar maken, is zo goed als verdubbeld ten opzichte van vorig jaar", somt de 'Barendrechtse Rijnsburger' op.

"En dan zitten we in Duitsland ook nog met tekort aan mensen. Vanwege het bloedhete weer hebben we deze week al twee stakingen achter de rug. 'Ga zelf het veld maar in', stonden ze van de week te scanderen. Ik weet niet of in deze rubriek alleen maar mensen hun verhaal doen dat ze de mooiste producten hebben, dat alles op rolletjes loopt en de gebakken kip hun mond invliegt. Nou, bij mij dus niet. Maar Kees van der Mey gaat al jaren tegen de stroom in toch? Ik wens u een zonnig weekend. Als ik dit weekend op De Kaag voor anker lig, ben ik vast alles snel weer vergeten!"

 

 

Voor meer informatie:
S.C. van Ravenswaaij
De Doelen 2
3905 TA Veenendaal
Tel: 0318-546470
christiaan@ravenswaaij.nl 
www.ravenswaaij.nl

AGF-online
Kees van der Mey
prijslijsten@kmey.nl 
www.agf-online.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.