Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO, kondigt aan dat zijn fabriek in Beauvais (Frankrijk) zojuist zijn 1.000.000e tractor heeft geproduceerd. Een belangrijke mijlpaal nu het merk zijn 175-jarige geschiedenis viert. Het merk produceert al tractoren in Beauvais sinds 20 november 1960.

Tijdens een evenement om deze mijlpaal te markeren, benadrukte Thierry Lhotte, Vice-President & Managing Director Massey Ferguson EAME & President van AGCO in Frankrijk: "Ons Massey Ferguson Global Home in Beauvais is in de afgelopen 62 jaar voortdurend gegroeid, werkend met en voor boeren. Namens al onze medewerkers wil ik onze klanten bedanken voor hun blijvende vertrouwen. We zijn er bijzonder trots op dat ze vandaag vertegenwoordigd worden door de eigenaar van deze gloednieuwe MF 8S.305 Dyna-VT, de 1.000.000ste tractor die in Beauvais geproduceerd is, de heer Thierry Aubrée, akkerbouwer en loonwerker, in het dorp La Chapelle des Fougeretz in Bretagne, Frankrijk en zijn plaatselijke dealer Hervé Motoculture".

De heer Aubrée legt uit waarom hij MF heeft gekozen voor zijn nieuwe trekker: "Ik ben gepassioneerd door nieuwe technologieën, waaronder AutoGuide RTK, sectiecontrole met de nadruk op behoud van de bodemstructuur en duurzaamheid. De MF 8S straalt deze moderniteit uit dankzij zijn efficiënte, schone motor, soepele transmissie, perfecte wielbasis en biedt zicht, cabine comfort en connectiviteit mogelijkheden voor precisielandbouw. Met mijn volledige MF-vloot van 4 tractoren, 3 maaidorsers, 2 grootpakpersen en 1 verreiker, heb ik een geweldig win-win partnerschap gevonden met mijn MF-dealer, gebaseerd op gemeenschappelijk vertrouwen."


De heer Aubrée en Jérome Mazière

"Met mijn team voelen we ons bijzonder gelukkig om het hele MF dealernetwerk te vertegenwoordigen bij de overhandiging aan de heer Aubrée van de 1.000.000ste tractor uit de fabriek van Beauvais. Dit is een moment uit ons leven, want er is maar één 1.000.000ste tractor uit Beauvais en we wensen de heer Aubrée nog veel comfortabele en productieve inzet toe", aldus Jérome Mazière, Managing Director Hervé Motoculture, Massey Ferguson dealer die gebieden in Côtes d'Armor en Ille-et-Villaine in de regio Bretagne, Frankrijk bedient. "Wij zijn bijzonder trots op dit 40-jarige partnerschap met Massey Ferguson en dankbaar voor het geweldige onthaal dat wij met onze klant hier hebben mogen ontvangen, alsook voor de gelegenheid die wij hebben gehad om te zien hoe de MF-productielocatie in Beauvais haar nieuwe activiteiten in een indrukwekkend tempo heeft ontplooid, ondanks de voorbije 2 uitdagende jaren. Dit zal de behoeften van onze klanten ondersteunen", voegde Jérôme Mazière eraan toe.

Viering van 62 jaar productie in Beauvais door toegewijde werknemers
Boussad Bouaouli, Vice-President Manufacturing Beauvais benadrukte de betrokkenheid van de werknemers bij de ontwikkeling van de Beauvais MF Campus: "Vanaf 1960 zijn er altijd mensen geweest die de site in beweging hielden, altijd met de juiste mentaliteit om uitdagingen van de tijd aan te gaan en vooral met een duidelijke blik op de toekomst."

"Onze roots liggen sinds 62 jaar in Beavais. Deze fabriek, uitgeroepen tot Fabriek van het Jaar 2016 staat aan de oorsprong van onze moderne tijd en de totale nieuwe MF Campus is bepalend voor onze toekomst en stelt nieuwe normen", aldus Boussad Bouaouli. "Vanaf 2010 onderging de fabriek een ingrijpende transformatie door de implementatie van Lean Manufacturing, gekoppeld aan zeer hoge kwaliteitsnormen en te reageren op de groeiende vraag van onze klanten. In 2013 startten we ons programma voor fabrieksuitbreiding met de start van de cabinelijn Beauvais 2 en vanaf 2019 versnelden we de re-integratie van activiteiten, via verticale integratie. Het begon met ons Logistiek centrum en de lancering in 2020 van verdere geavanceerde activiteiten."

"Het gaat onder meer om een werkplaats voor trekkers op maat, waar kopers hun trekkers kunnen laten  aanpassen aan hun behoeften, en een speciale afdeling voor productie van onderdelen met gebruik van additieven en prototypes met behulp van 3D-printtechniek.. We hebben ook de interne productie van hydraulische componenten ontwikkeld (1.340 onderdeelnummers), evenals de revisie van versnellingsbakken, het bedrukken van alle stickers van onze tractoren (300 onderdeelnummers) en meer recent de lancering van een nieuwe eenheid voor de productie van onze brandstof- en AdBlue® -tanks: 4 referenties op dit moment, en nog steeds aan het groeien om ons uiteindelijke doel te bereiken, namelijk het leveren van tanks voor al onze AGCO-faciliteiten in Europa. Tot 100 tractoren kunnen dagelijks geproduceerd en verscheept worden naar onze dealers, waarvan 80% geëxporteerd wordt naar meer dan 70 landen. We produceren series van de MF 4700 M, MF 5700M, MF 5S, MF 6S, MF 7S, MF 8S en MF 8700 S. Alle vermogens van 75 tot 405 pk en alle soorten transmissies."

"Bij de overhandiging van deze 1.000.000ste trekker staan we op het punt onze vestigingen te verenigen in één enkele MF Campus van 54 ha met al onze afdelingen onder één dak: Productie, Engineering, Aankoop, Klantenservice, Onderdelen, Verkoop & Marketing, Productbeheer, Financiën, Juridische Zaken en HR", voegt Thierry Lhotte eraan toe. "Dit biedt een grote flexibiliteit en de unieke ervaring, vaardigheden en inzet van de mensen die hier werken. Zij zijn de drijvende kracht achter alles wat er gebeurt en deze mijlpaal van 1.000.000ste trekker is het succes van onze 2.500 medewerkers, inclusief onze joint venture GIMA-transmissies."

De MF Campus zal in de komende maanden nieuwe activiteiten blijven ontwikkelen, de werkomstandigheden voor zijn werknemers op topniveau houden en vooral nieuwe producten ontwikkelen en lanceren. "Dit zal de MF Campus van Beauvais competitief houden en ervoor zorgen dat het een op de landbouw gerichte productielocatie blijft, verankerd in de stad Beauvais en handelend op een duurzame manier ten opzichte van zijn omgeving", voegde Thierry Lhotte eraan toe.

Caroline Cayeux, burgemeester van Beauvais, benadrukt het feit dat de MF Campus zich parallel met de omliggende commerciële en residentiële zone is blijven ontwikkelen en de belangrijkste werkgever van de stad blijft: "De Massey Ferguson fabriek in Beauvais heeft een belangrijke rol gespeeld in het succesverhaal van Massey Ferguson, dat 62 jaar in Beauvais omspant. Net als de hele gemeenschap van Beauvais ben ik blij dat AGCO van plan is om zijn Global Home of Massey Ferguson in Beauvais verder te ontwikkelen op een innovatieve en duurzame manier die volledig deel uitmaakt van onze lokale stedelijke ontwikkeling, het stimuleren van duurzame transformatie en innovatie in de richting van vermindering van de CO2-voetafdruk en digitalisering. Dit is een sterk engagement ten opzichte van Beauvais als vestigingsplaats voor bedrijven en om op lange termijn nieuwe banen in onze stad te behouden en te creëren. Al mijn oprechte felicitaties aan het MF team voor de 1.000.000ste tractor geproduceerd in Beauvais en aan de volgende miljoen die nog zullen volgen"

Voor meer informatie:
Gerard Ganzevles
Massey Ferguson
+31 (0)6 514 240 35
g.ganzevles@mechangroep.nl 
www.masseyferguson.nl