Intelligent deuropeningssysteem maakt communicatie tussen intern transport en infrastructuur mogelijk

Overal waar roldeuren geïnstalleerd zijn in productie- en goederendistributiecentra, zullen klanten profiteren van de nieuwe ‘Door Control’ module. Deze nieuwe optie kan, als onderdeel van het innovatieve Linde Safety Guard assistentiesysteem, vanaf nu via Motrac besteld worden. Het intelligente besturingssysteem maakt communicatie tussen intern transport en infrastructuur mogelijk, waardoor vooral hoge kosten door aanrijdingsschade vermeden worden.

Roldeuren vind je in bedrijven van alle afmetingen en in alle industrieën. Ze maken een snelle doorgang van binnen naar buiten mogelijk en helpen tegelijk de temperatuur in productie- en logistieke gebouwen constant te houden, werknemers tegen ongezonde tocht te beschermen, toegang van vogels en onbevoegden te bemoeilijken en vervuiling te voorkomen. De positieve effecten van roldeuren worden echter gedeeltelijk teniet gedaan door het feit dat ze herhaaldelijk het ‘slachtoffer’ zijn van schadelijke incidenten, onder meer met intern transport.

Een voorbeeld hiervan zijn de aanrijdingen die plaatsvinden als de rolluiken nog niet helemaal open zijn op het moment dat men probeert binnen te komen. In de meeste gevallen leidt dit alleen tot materiële schade, maar deze voorvallen kunnen tot aanzienlijke kosten oplopen als roldeuren en trucks gerepareerd moeten worden of vervoerde goederen beschadigd zijn. "Eén enkel ongeval kan al snel in kosten oplopen tot een bedrag van vijf cijfers," weet Fabian Zimmermann, Product Manager Safety Solutions, uit ervaring te vertellen. "Bestuurders staan vaak onder druk om deadlines te halen of hun gedachten zijn gewoon elders en letten daarom niet op," zegt de deskundige. "Met behulp van de Safety Guard Door Control kunnen onze klanten nu dit ongevallengevoelige gebied doeltreffend aanpakken en zo onnodige kosten en verstoringen van hun bedrijfsvoering vermijden," zegt Zimmermann, hiermee de voordelen van de nieuwe veiligheidsfunctie opsommend.

De snelheid van de truck wordt zo nodig aangepast
Net als bij het Linde Safety Guard assistentiesysteem is de Door Control gebaseerd op ultrabreedband (UWB) technologie. De truck communiceert met de infrastructuur van het pand via hoogfrequente radiogolven. Als een truck een roldeur nadert, vermindert zijn rijsnelheid geleidelijk en gaat de deur automatisch open. Om dit te bereiken, bepaalt het intelligente systeem de afstand tussen de vast op de truck gemonteerde units en de snel openrollende deur tot op tien centimeter nauwkeurig. Na het passeren sluit de deur weer en kan de bestuurder met de gebruikelijke snelheid verder rijden.

Middels de intelligente zonering waar de Linde Safety Guard mee werkt zal de deur alleen open gaan als dit ook daadwerkelijk nodig is. De zonering is tot op 10 centimeter nauwkeurig in te regelen. De Linde Door Control kan zelfs de wel bekende afstandsbediening met meerdere deuren vervangen en dit volledig automatisch maken.

Voor meer informatie:
Marloes van Vugt
Motrac
Tel.: +31 (0)6 57 35 79 36 
marloes.vanvugt@motrac.nl
www.motrac.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven