Sortop Carrots

Optische sorteerder die denkt als een mens

Sinds enige tijd is DT Dijkstra dealer van de Sortop Carrots van de Zwitserse fabrikant Visar Sorting Sàrl. Deze optische sorteerder is uniek in zijn soort door zijn intelligente software die de menselijke beoordeling reproduceert.

Efficiënt en consistent
Het principe is gebaseerd op kunstmatige intelligentie, die de subjectieve waardering van kwaliteit, vorm en uiterlijk van wortels mogelijk maakt. In combinatie met andere meetbare criteria (oppervlakte van de groene kraag, lengte van de witte punt en het loof) maakt dit concept het mogelijk om de sorteernauwkeurigheid precies en constant in te stellen. Een mens is uiteraard ook in staat om de kwaliteitscriteria van zijn sortering aan te passen, bijvoorbeeld op basis van zakelijke behoeften. Maar de menselijke concentratie – en daardoor zijn consistentie – neemt af bij vermoeidheid. De Sortop Carrots is in staat om het werk van een mens consistenter en efficiënter te reproduceren.

Geavanceerde Zwitserse techniek
Bij de invoer verenkelt een eenvoudig maar ingenieus roterend systeem wortelen van alle grootten soepel en vrijwel zonder duplicaten. Dankzij een spiegelsysteem en een zeer krachtige LED-verlichting rondom die schaduwen elimineert, wordt elke wortel onderworpen aan een perfecte 360°-analyse. Het optische systeem genereert met een kleuren- en infraroodcamera drie perfecte beelden met hoge resolutie van elke wortel. Deze kunnen direct op het computerscherm worden weergegeven om de foutdetectie te regelen.

De mogelijkheden van de Sortop Carrots zijn indrukwekkend: foutdetectie vanaf 0,16 mm2, kalibratienauwkeurigheid tot op 1 mm, gewichtsschatting tot op 1 g. De afbeeldingen worden gevisualiseerd met weergave van de foutdetectie. De Sortop Carrots accepteert wortelen in alle vormen en sorteert maten van 10-80 mm met een lengte tot 500 mm.

Een luchtsysteem blaast de wortelen met uiterste precisie naar de verschillende toegewezen uitgangen. Hun val wordt gedempt door zachte materialen die een soepele landing garanderen. Er zijn 4 tot 16 uitgangen beschikbaar. De producten van elke uitgang worden op individuele transportbanden doorgegeven. De sorteercriteria kunnen eenvoudig worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke klant.

Hogere opbrengst per batch
De software maakt een eenvoudige instelling van 5 kwaliteitsniveaus (plus afval) mogelijk. Het volume en de waarde van het verkochte product worden verhoogd en het afval wordt tot een minimum beperkt. Dankzij de nauwkeurigheid van de instelling en de unieke sorteerconsistentie van de software wordt er een aanzienlijk hogere opbrengst per batch behaald.

 • Unieke intelligente software
 • Eenvoudige bediening
 • Zeer nauwkeurige sortering op diameter, lengte en gewicht
 • 360°-HD-analyse, onovertroffen sorteerkwaliteit
 • Maximale winstgevendheid en efficiëntie
 • Tot 16 uitgangen, klant- en batch-specifiek instelbaar
 • Snel en eenvoudig te reinigen
 • Specialistische ondersteuning op afstand mogelijk
 • Integratie op maat
 • Lage productie- en onderhoudskosten
 • Dezelfde oogst, meer opbrengst
 • Minder voedselverspilling

Voor meer informatie:
DT Dijkstra
Landbouwkade 6
8304 AE Emmeloord
+31 (0)527 30 77 00
info@dtdijkstra.nl   
www.dtdijkstra.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven