De Jungheinrich ERE 225i elektrische laagheffende palletwagen heeft vorige week in Essen (Duitsland) de Red Dot Design Award gewonnen. "De jury was onder de indruk van het bijzondere design van de ERE 225i, die wendbaarheid, veiligheid, comfort en duurzaamheid op unieke wijze combineert dankzij een volledig geïntegreerde, compacte lithium-ion accu. Het is de tweede onderscheiding van deze aard voor de ERE 225i binnen een zeer korte tijd. Zo won de truck in mei al de iF Design Award", zo schrijft Jungheinrich.

Dankzij de integratie van de lithium-ion accu in het chassis, is de ERE 225i 270 mm korter dan zijn voorganger. Hierdoor wordt de draaicirkel van de palletwagen verkleind. "Bestuurders profiteren van een verbeterde wendbaarheid, waardoor veilig transport in de krapste ruimtes mogelijk wordt. Vaste zijdelingse bescherming biedt optimale bescherming en zorgt voor een hoog werkcomfort."

"Het doel van ons design is de belangrijkste eigenschappen van de palletwagen direct herkenbaar en begrijpelijk te maken. Compactheid, duurzaamheid, veiligheid en wendbaarheid zijn duidelijk gevisualiseerd als belangrijkste prestatiebeloften en laten via het design al zien waar klanten van Jungheinrich met deze truck op kunnen rekenen", aldus Andreas Knie, Industrial Designer bij Jungheinrich. "Wij zijn zeer verheugd dat wij met de ERE 225i deze prestigieuze designprijs hebben gewonnen. Het is niet alleen een uitstekende prijs voor ons als ontwerpteam, maar ook een waardering en motivatie voor iedereen die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het product."

Sinds 1955 selecteert de Red Dot Award: Product Design jaarlijks 's werelds beste en meest innovatieve producten in meer dan 50 categorie├źn. Elk jaar kiest een internationale jury van onafhankelijke deskundigen op het gebied van design, wetenschap en journalistiek uit enkele duizenden inzendingen de producten die uitblinken door hun designkwaliteit.

Voor meer informatie:
Jungheinrich Nederland
H.A. Lorentzweg 3
2408 AS Alphen aan den Rijn
0172 44 67 89
info@jungheinrich.nl 
www.jungheinrich.nl