Gerard Hoekman, Mulder Onions:

"Dat Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in deze tijd nog oude uien hebben is nooit vertoond"

Tholen - Het oude uienseizoen maakt langzamerhand plaats voor de nieuwe uien. "Er zitten hier en daar nog wel oude uien.  Er waren mogelijkheden voldoende om de uien te verkopen, maar dat is het risico van de telers die op het laatste gaatje gokken", aldus Gerard Hoekman van Mulder Onions uit Kerkrade.

Dat er nog Hollandse uien van de oude oogst in de bewaring zitten, is niet zo'n verrassing. Dat er nog altijd oude uien uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk op de markt zijn, is dat wel. "Heel verrassend en het zijn nog uien van goede kwaliteit ook. Volgens mij is dat in deze tijd nog nooit vertoond", constateert Gerard. 

De vraag naar de nieuwe uien is volgens hem nog niet echt wild. "Er gaan wat vrachten weg richting overzee. Afrika is in deze periode nooit sterk op de markt en er gaat een verloren vrachtje naar het Verenigd Koninkrijk, maar de export moet echt nog op gang komen", aldus Gerard. "Ook de afzet van de Egyptische uien loopt redelijk, maar niet spectaculair. Prijzen zijn heel stabiel."

Een vooruitblik geven op het nieuwe seizoen is wat hem betreft nog veel te vroeg. "Eerst maar eens kijken hoe alles groeit en bloeit. Je kunt wel wat minder areaal hebben, maar als je meer tonnen van een hectare haalt, dan maakt dat per saldo allemaal niet zoveel uit. Ook het transport is vandaag de dag van grote invloed, ook over de weg. Vind maar eens een auto om je handel te laden. Dat maakt de handel er niet eenvoudiger op."

Voor meer informatie:
Gerard Hoekman
Mulder Onions
Hagenroderstraat 32
6464 CP Kerkrade
+31(0)45 5678700
gerard@mulder-onions.com     
www.mulder-onions.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven