Start derde Nationaal Onderzoek Heftruckchauffeurs

Het groot nationaal onderzoek onder heftruckchauffeurs is voor de derde keer gestart. Doel is om inzicht te krijgen in waar de chauffeurs tevreden dan wel ontevreden over zijn. De resultaten helpen om de interne transportwereld te verbeteren.

Het is voor de vierde keer dat een dergelijk groot onderzoek wordt uitgevoerd onder heftruckchauffeurs. Het onderzoek vindt plaats middels een vragenlijst die online beschikbaar is voor alle chauffeurs van intern transportmiddelen. De vragen gaan elk onderzoek onder andere in op veiligheid in het magazijn, interne communicatie en procedures. BLOM opleidingen heeft dit jaar een nieuw gedeelte aan het onderzoek toegevoegd betreffende arbeidsmarktkrapte en robotisering. De opleider wil mede met het onderzoek achterhalen of robotisering voor ontslagen zorgen binnen de wereld van intern transport en of deze invloed hebben op de veiligheid in het magazijn. Ook zijn er dit jaar vragen over de impact van Corona, ergonomie en deugdelijk materieel in magazijnen opgenomen.

Oplossingen vanaf de werkvloer
BLOM opleidingen vindt het belangrijk dat heftruckchauffeurs de kans krijgen om hun stem te laten horen. Maarten Dullaert, commercieel manager bij BLOM opleidingen: "Veel zaken worden op managementniveau besproken, maar veel knelpunten spelen zich op de werkvloer af. Met dit onderzoek willen we in kaart brengen waar chauffeurs precies tegen aanlopen, maar ook welke verbeterpunten en oplossingen ze aandragen."

Gedrag en bewustwording moet beter
Het afgelopen jaar heeft de Nederlandse Arbeidsinspectie maar liefst 3482 meldingen van ernstige arbeidsongevallen ontvangen, waarvan 23 dodelijke ongevallen in sectoren industrie en vervoer/opslag. "Gedrag en bewustwording kan en moet beter. Als opleider voelen we ons verantwoordelijk voor het gedegen opleiden van onze cursisten. We weten alleen niet altijd goed waar ze tegenaan lopen als ze terug zijn op de werkvloer. We hopen met het onderzoek niet alleen onszelf, maar ook alle bedrijven in de transport en logistiek meer inzicht te geven in wat er speelt op de werkvloer en wat beter kan", aldus Dullaert.

Chauffeurs die willen deelnemen aan het onderzoek, kunnen dit tot 31 augustus doen via: https://nl.surveymonkey.com/r/blom-heftruckonderzoek-2022 

De resultaten van het onderzoek publiceert BLOM opleidingen in september.

Voor meer informatie:
www.blomopleidingen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven