Zo zet je scheepvaartemissies om in voedsel voor planten

Digitaal expeditieplatform Shypple en Value Maritime slaan de handen ineen voor een schonere toekomst voor de scheepvaartsector. 

"De scheepvaartsector stoot elk jaar ongeveer 940 miljoen ton CO₂ uit. Ongeveer 80% van de wereldhandel gaat over zee. Op dit moment varen er wereldwijd 60.000 schepen op olie. Het is onmogelijk om deze schepen van de ene op de andere dag over te schakelen op schonere brandstoffen. Het Filtree-systeem van Value Maritime is de oplossing om de uitstoot van die schepen nu al tot een minimum te beperken. Het filtert zwavel, fijnstof en CO₂ uit de uitlaatgassen van schepen. De CO₂ wordt op de schepen opgeslagen in CO₂-batterijen. Deze accu's worden vervolgens in havens uitgeladen en getransporteerd naar kassen. De gefilterde CO₂ wordt op zijn beurt gebruikt om de groei van gewassen te stimuleren. Als de tank leeg is, wordt deze terug op het schip gezet, en begint de cyclus opnieuw."


Het is nu tijd om de scheepvaartindustrie op te schonen
"We hebben nu een oplossing nodig, niet in de toekomst. Dat is wat wij bij Value Maritime bieden, door deze schepen zo aan te passen dat ze groener en veel duurzamer worden. Onze oplossing is per direct te installeren. Het is geweldig om te zien dat er een groeiende belangstelling is voor duurzame oplossingen nu vervoerders hun inspanningen opvoeren om bij te dragen aan een beter klimaat," zegt Maarten Lodewijks, directeur en medeoprichter van Value Maritime. 

Als eerste digitale expediteur voor verse goederen is Shypple als partner een perfecte match. Verschepers van verse producten hebben niet alleen volledig inzicht in hun uitstoot en transport, maar kunnen ook kiezen voor een oplossing die de groei van hun gewassen versnelt. Momenteel is het ook mogelijk om de uitstoot te compenseren door het planten van bomen of door te kiezen voor biobrandstoffen. Naast deze oplossingen kunnen alle verschepers vanaf september kiezen voor de CO₂-neutrale optie van de Filtree.

www.shypple.com/fresh 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.