Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Korea verlaagt importtarieven op Chinese uien om inflatie tegen te gaan

De Zuid-Koreaanse regering heeft besloten de nultarieven op zeven belangrijke ingevoerde voedingsmiddelen te handhaven, in een poging de prijsstijgingen te beteugelen. Nu de invoer uit China toeneemt om de Zuid-Koreaanse inflatie te verlichten, moet volgens een Chinese deskundige de samenwerking tussen de landen in Noordoost-Aziƫ verder worden versterkt tegen de achtergrond van de toenemende onzekerheid in de wereld.

Als gevolg van een groot aantal complexe factoren bereikte de inflatie in Zuid-Korea in juni het hoogste tempo sinds 1998, waarbij de consumentenprijsindex 6 procent hoger uitkwam dan een jaar eerder. Om de op hol geslagen prijzen te beteugelen, heeft de Zuid-Koreaanse regering een aantal tijdelijke maatregelen aangekondigd om de prijzen van basisgoederen te beteugelen, en heeft zij besloten om met ingang van juli een nultarief in te voeren voor zeven dagelijkse levensbehoeften.

Het Beijing-kantoor van de Korea International Trade Association (KITA) verwacht dat het nieuwe beleid zal leiden tot een toename van de invoer van uien uit China, dat een belangrijke leverancier van verse en bevroren uien aan Zuid-Korea is.

Bron: globaltimes.cn

Publicatiedatum: