De Zuid-Koreaanse regering heeft besloten de nultarieven op zeven belangrijke ingevoerde voedingsmiddelen te handhaven, in een poging de prijsstijgingen te beteugelen. Nu de invoer uit China toeneemt om de Zuid-Koreaanse inflatie te verlichten, moet volgens een Chinese deskundige de samenwerking tussen de landen in Noordoost-Aziƫ verder worden versterkt tegen de achtergrond van de toenemende onzekerheid in de wereld.

Als gevolg van een groot aantal complexe factoren bereikte de inflatie in Zuid-Korea in juni het hoogste tempo sinds 1998, waarbij de consumentenprijsindex 6 procent hoger uitkwam dan een jaar eerder. Om de op hol geslagen prijzen te beteugelen, heeft de Zuid-Koreaanse regering een aantal tijdelijke maatregelen aangekondigd om de prijzen van basisgoederen te beteugelen, en heeft zij besloten om met ingang van juli een nultarief in te voeren voor zeven dagelijkse levensbehoeften.

Het Beijing-kantoor van de Korea International Trade Association (KITA) verwacht dat het nieuwe beleid zal leiden tot een toename van de invoer van uien uit China, dat een belangrijke leverancier van verse en bevroren uien aan Zuid-Korea is.

Bron: globaltimes.cn