Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vernieuwde gewasbeschermingsmonitor nu online voor iedereen beschikbaar

De gewasbeschermingsmonitor van Schoon Water voor Brabant - de SchoonWaterWijzer - is door de adviseurs van Delphy en CLM vernieuwd en staat nu online. Nieuwe technieken en maatregelen zijn toegevoegd, inclusief extra aandacht voor een gezonde bodem. Dit jaar is het ook mogelijk om de QR-code rechts te scannen en de monitor op de smartphone te openen. Zo heeft elke teler de mogelijkheid om gemakkelijk en overal de SchoonWaterWijzer - kosteloos - in te vullen. 
  
Wettelijke verplichting
Een gewasbeschermingsmonitor is verplicht voor telers. Om daarbij te helpen heeft Schoon Water voor Brabant de SchoonWaterWijzer ontwikkeld. De wijzer is door de NVWA goedgekeurd. Op www.schoonwaterwijzer.nl vult de teler makkelijk en snel in welke maatregelen hij neemt voor een geïntegreerde werkwijze. Met de ingevulde en geëvalueerde SchoonWaterWijzer in combinatie met een actuele spuitregistratie voldoet de teler aan de wettelijke verplichting.
 
Aandacht voor innovatieve maatregelen
In de vernieuwde versie van de monitor zijn alle maatregelen onder de loep genomen. De initiatiefnemers hebben dit aangevuld met innovatie maatregelen en extra informatie, ook over duurzaam bodembeheer. Op deze manier maakt de teler tijdens het invullen van de SchoonWaterWijzer kennis met nieuwe technieken en maatregelen voor de verschillende teelten. Deze maatregelen dragen bij aan schoner grond- en oppervlaktewater.

Bron: Schoon Water voor Brabant

Publicatiedatum: