Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler uit Norfolk geeft tonnen uien weg die door de hittegolf zijn beschadigd

Een teler uit Norfolk geeft 40 ton uien weg nadat ze door de hittegolf niet meer voor de supermarkten konden worden geoogst. Tim Young zegt dat door de recente recordtemperaturen een klein deel van zijn oogst op Grange Farm in Hockwold, bij Thetford, vatbaar is geworden voor ziekten.

Dat betekent dat hij twee hectare heeft die niet kunnen worden geoogst wegens het risico voor de uien in zijn opslagplaatsen. De meeste uien die nog op het veld liggen, zijn echter gezond en eetbaar, dus heeft hij de mensen uitgenodigd om zelf te komen helpen, zodat ze niet verloren gaan.

Young praat ook met liefdadigheidsinstellingen om andere manieren te vinden om het voedsel daar te krijgen waar het nodig is, te midden van de crisis rond de kosten van levensonderhoud. "Ik ben in gesprek met een aantal liefdadigheidsinstellingen om te kijken of we iets anders kunnen doen om daklozen of mensen in nood te helpen. We zitten in een kostencrisis, dus alles wat we kunnen doen om mensen die zich kwetsbaar voelen te helpen, zullen we doen. Het is een klein gebaar van onze kant, maar hopelijk is het iets waar mensen iets aan hebben."

Bron: edp24.co.uk

Publicatiedatum: