Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen: Uientekort bij Burger King

Fastfoodketen Burger King Philippines maakte bekend dat zijn activiteiten worden getroffen door een tekort aan uien in het land. Eerder deze maand bevestigde het Departement van Landbouw dat er inderdaad een tekort is aan witte uien op de markt, maar dat het al stappen onderneemt om de zaak aan te pakken.

Kristine Evangelista, ondersecretaris van Landbouw, zei dat het ministerie overweegt witte uien te importeren om aan de vraag te voldoen. Senator Imee Marcos is echter niet overtuigd van de verklaring dat er een tekort aan witte uien is, en beweert dat dit slechts een gebruikelijke handelsmethode is en een "zelfde oud verhaal".

"Eerst smokkelen ze. Dan creƫren ze een tekort, waarna ze een legitieme invoervergunning krijgen. Tegen volgende week, twijfel ik er niet aan dat gesmokkelde uien de markt zullen overspoelen die gedekt wordt door een 'legitieme' importorder van gigantische proporties," zei senator Marcos.

Bron: gmanetwork.com

Publicatiedatum: