Filipijnen: Imee Marcos dringt bij regering aan op inventarisatie lokale witte uien

Senator Imee Marcos heeft er bij de Filipijnse regering op aangedrongen een uitgebreide inventarisatie te maken van de lokale witte uien om na te gaan in hoeverre er een tekort is ontstaan door de magere oogst van afgelopen zomer. Marcos zei dat dit de regering ook zou helpen bepalen of er handelaren zijn die witte uien hamsteren.

"Spoor de handelaren op die witte uien hebben gekocht van lokale telers en zoek uit of ze de oogst hamsteren in gekoelde opslag," zei Marcos in een verklaring. "Zonder een uitgebreide inventarisatie kunnen we niet tot een goed afgestemd invoerbeleid komen dat tegemoetkomt aan de vraag van de consument, maar ook onze lokale telers verlost van lage afzetprijzen."

Het Filipijnse ministerie van Landbouw heeft afgelopen woensdag bevestigd dat er een gebrek aan aanbod van witte uien op de markt is. Volgens het ministerie zijn zij begonnen met het opstellen van lijsten met namen van handelaren die zij hebben verzameld bij telers in belangrijke uienteeltprovincies zoals Nueva Ecija en Mindoro.

Bron: mb.com.ph


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven