"Uien hebben mogelijk nut bij diabetes"

Wetenschappers van de Delta State University in Abraka, Nigeria, wijzen op een gewone groente die een hoge bloedsuikerspiegel met 50 procent kan verlagen. Zij spreken van uien met een "potentieel nut" bij de behandeling van diabetespatiënten. Mensen met type 2-diabetes zijn niet in staat om voldoende insuline te produceren vanuit hun alvleesklier om de bloedsuikerspiegel te reguleren, wat betekent dat hun bloedsuikerspiegel gevaarlijk hoge niveaus kan bereiken.

Uit bevindingen die donderdag op de 97e jaarlijkse bijeenkomst van de Endocrine Society in San Diego werden gepresenteerd, blijkt dat het extract van een uienbol de hoge bloedsuikerspiegel en het totale cholesterolgehalte "sterk kan verlagen" wanneer het samen met het antidiabeticum metformine wordt toegediend.

De hoofdauteur van de studie, Anthony Ojieh van de Delta State University in Abraka, Nigeria, zei: "Ui is goedkoop en beschikbaar en wordt gebruikt als voedingssupplement. Het heeft het potentieel om te worden gebruikt bij de behandeling van patiënten met diabetes."

Bron: news.yahoo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven