Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jamaica: Binnenlandse uienteelt voorziet in 40% van Jamaicaanse nationale vraag

De uientelers van Jamaica hebben aan 40% van de nationale vraag naar uien voldaan, waarmee het oorspronkelijke doel van 20% is overtroffen. Dit betekent dat de telers dankzij de teeltinspanningen vorig jaar ongeveer 4.000 ton van de totale vraag van 10.000 ton hebben opgebracht. Daarnaast kon de sector ook voorzien in 70% van de nationale vraag naar aardappelen, die steeg van 15.000 naar 17.000 ton.

Minister van Landbouw Pearnel Charles heeft zijn dankbaarheid uitgesproken aan de betrokken partijen in de sector: "Ik wil de telers, de voorlichters en iedereen die heeft geloofd in de verbetering en toename van de agrarische sector bedanken. Als je vraagt of Jamaica in staat is om gewassen te telen, kunnen we volmondig antwoorden dat we het hoogste aantal binnenlandse gewassen ooit hebben geoogst."

Charles zei dat het ministerie, door de capaciteit van de sector te verbeteren om aan de lokale vraag te voldoen, zich richt op het verminderen van de invoer van het land. Gezien de impact van de pandemie en het conflict in Oekraïne op de inputkosten en de beschikbaarheid van aanbod, heeft het ministerie verschillende strategieën in gang gezet om de telers te helpen. Zo zijn onlangs meer dan 24.000 zakken kunstmest verstrekt aan telers op het hele eiland en is opnieuw aandacht besteed aan het stimulerings-programma voor de teelt.

Bron: jis.gov.jm

Publicatiedatum: