Lovett Family Farms (Nieuw-Zeeland) automatiseert kistenlogistiek dankzij VHM

"Dankzij de machines is de box & bigbag logistiek geoptimaliseerd en vereenvoudigd"

Daniel & Emily Lovett runnen hun familiebedrijf Lovett Family Farms (1.000 hectare) in het Nieuw-Zeelandse Ashburton samen met zijn ouders Greg & Joanne Lovett en 16 fulltime medewerkers. Voor wat betreft de uienteelt hebben zij het volledige proces in eigen hand, van de teelt en oogst tot opslag, verpakken en export over de hele wereld.

Zo’n vier jaar geleden importeerde Daniel zijn eerste VHM TwinFilr om de opslag- en verwerkingscapaciteit in de toen nieuwgebouwde bewaar- en verpakkingshal aanzienlijk te vergroten. “We hebben niet verder gezocht. VHM was de eerste die deze machine ontwikkelde en heeft een uitstekende reputatie als het gaat om kwaliteit.” Sindsdien is het machinepark nog verder uitgebreid en is er veel ‘VHM-oranje’ aan de bedrijfsvoering toegevoegd. De BigbagFilr, EvenflowTipr en diverse aanvoerbanden komen allemaal uit dezelfde familie en werken ook uitstekend samen met de andere machines in de verwerkingslijnen.

Dankzij de eenvoudig te bedienen machines die plug&play konden worden geïnstalleerd, is de box & bigbag logistiek geoptimaliseerd en vereenvoudigd. Dat betekent dat er meer werk wordt met hetzelfde aantal medewerkers. En daarmee komt deze automatiserings-oplossing heel concreet tegemoet aan een van de grootste uitdagingen voor het bedrijf momenteel; het vinden van personeel. Net als in de rest van de wereld.

En wat betekent het als je machines koopt van een fabrikant aan de andere kant van de wereld met een tijdsverschil van dag en nacht? Daniel: “Dat is nooit echt een probleem geweest. Allerlei technische oplossingen die het tegenwoordig eenvoudig maken om de afstand te overbruggen, net alsof je ter plaatse bent.  We hebben camera’s geïnstalleerd in onze loodsen waarop de monteurs van VHM kunnen inloggen en live kunnen meekijken met de werkende machines. In een gezamenlijke whatsapp-groep hebben onze mensen direct en rechtstreeks contact met de VHM-monteurs over technische zaken. Bovendien heb ik liever direct contact met iemand overzee die de machine 120% kent, dan een dealer of iemand lokaal die slechts een beetje kennis heeft van een groot aantal verschillende machines.”

Een leuke bijkomstigheid is de Grillr (de VHM barbecue) die hij cadeau kreeg bij zijn TwinFilr bestelling. “Samen met mijn geweldige team vinden we altijd wel een gelegenheid om de barbecue aan te steken, want een goede samenwerking mag zeker gevierd worden!”

Bron: VHM

Voor meer informatie: https://lovettfarms.co.nz
VHM Machinery
Oogstveld 12
8307 DV Ens
info@vhm-machinery.nl
www.vhm-machinery.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven