Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Druppelirrigatie met zoet water dit jaar vergelijkbaar met brak water"

In de vorige nieuwsbrief van Uireka zijn ze al even kort ingegaan op de druppelirrigatieproef zoals die tijdens de Uiendag op 25 augustus jl. te bezoeken was. In de nieuwe editie nog een paar aanvullingen, zo melden ze.

  • Alle objecten hebben tussen 1 mei en 15 augustus 132 mm natuurlijke regen gehad, emitterafstand druppelslangen = 30 cm.
  • Op de bedden met 4×2 rijtjes bleven de buitenste rijtjes achter in groei; blijkbaar krijgen die minder water. Deze groeiverschillen waren een stuk groter bij het object dat het gehele seizoen 60 mm had gehad. Bij het object met 95 mm waren de verschillen tussen de buitenste en binnenste rijtjes een stuk minder. 
  • Object met brak water (EC 4) heeft het gehele seizoen 60 mm gehad en liet eenzelfde loofontwikkeling en hoeveelheid uien zien als het vergelijkbare object met zoet water. Ook de sortering kwam overeen. 
  • Gewasstand bij een gift van 30 mm via druppelirrigatie was vergelijkbaar met een gift van 60 mm via boomirrigatie, een substantiële efficiencyverbetering.
  • De objecten met de meeste hoeveelheid irrigatiewater (95 mm) hadden duidelijk grovere uien.

Bron: Uireka

Publicatiedatum: