Tholen - Het jubileum was al even achter de rug en ook het jubileumboek was al even verspreid, maar om de bekende corona-redenen had het feest bij Postuma AGF nog even op zich laten wachten. Dat maakte de groothandel uit IJsselmuiden afgelopen weekend dubbel en dwars goed met een tweedaags jubileumfeest. Op vrijdagavond werden de leveranciers en collega's uitgenodigd en op zaterdag werden de klanten uitgenodigd voor een Volendammer avond met onder meer Jan Smit. Het feest was weer keurig 'op z'n Postuma's' geregeld en veel AGF-leveranciers en klanten uit het hele land gaven acte de présence.


Erik en Jitte Postuma, Jarno Kwakkel en Sjoerd Postuma

Sjoerd Postuma blikte vrijdagavond nog even terug op 1911 toen opa Sjoerd Postuma voor het eerst op 11-jarige leeftijd met de handkar vol groenten en fruit langs de deuren in de stad Kampen liep. Het betekende de allereerste stap in een reis naar het 110-jarig bestaan van de groothandel. Sjoerd memoreerde de Tweede Wereldoorlog die de groothandel overleefde, de vele veranderingen die de AGF-sector onderging en de verhuizing enkele jaren geleden naar het nieuwe pand.


Twan de Lange en Niels van den Berg van Nature's Pride met in het midden Remon de Kleine van Postuma

"Het veilingwezen is veranderd. We produceren niet meer om te produceren, maar produceren wat de consument wil hebben. Zo verandert de markt continu en er zullen nog veel veranderingen volgen. Zo is de energiecrisis momenteel een hot topic in de sector. Maar wellicht levert dit een hernieuwd bewustzijn op van de seizoenen", aldus Sjoerd. Hij bedankte de klanten en de inmiddels 350 medewerkers die deze groei mogelijk hebben gemaakt. Postuma bedient vandaag de dag AGF-specialisten in werkelijk elke hoek van Nederland en heeft de laatste jaren ook een opmars in Vlaanderen gemaakt.


Aart Bezemer, Arco van de Klundert en Bart Gouw van Aartsen met Jarno Kwakkel van Postuma

Ook op zaterdag waren klanten vanuit heel Nederland en België naar IJsselmuiden gekomen om het 110-jarig bestaan mee te vieren. De meesten hadden die dag al heel wat kilometers in de benen volgens de stappenteller, maar het feest gaf weer genoeg energie om de ‘beentjes van de vloer’ te krijgen. De rondleiding door het bedrijf en de flink koude geconditioneerde ruimtes eindigde in een warm onthaal door de directie en medewerkers van Postuma AGF.


Broers Harmen en Bertjan Westerink van team 't Vitamientje.nl en familie genieten op het foodcourt

In foodtrucks werden lekkere happen klaargemaakt, er was taart, koffie en drank waar op het buitenterras van genoten kon worden. Opwarmen kon in de feesttent waar de band M&M een feestje bouwde en Jan Smit de tent met zijn levensliederen een gevoelige snaar raakte, maar ook de tent op zijn kop zette.


Jan Smit

Zo werd het voor klanten een prachtige zaterdagavond. René Vos van Vershal De Kunst vond dat Postuma ‘perfect trots’ mocht zijn: “Trots mag je zijn als je na 110 zo een bedrijf hebt neergezet. Trots zijn wij als klant om hier sinds een jaar een klein deel van te mogen meemaken en bijdragen. Perfect...de organisatie van het feest, maar ook de dagelijkse leveringen en contact met onze verkopers. De kwaliteit van de producten. You nailed it saterday, you nail it everyday! Dank Postuma AGF voor een mooie avond!”.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Voor meer informatie:
Postuma AGF
Manenbergring 2
8271 RX IJsselmuiden
Tel: +31 (0)38 3370099
sjoerd@postuma.nl  
www.postuma.nl