Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
West-Oeganda

Uienboeren in district Rukiga geconfronteerd met verliezen door prijsdaling

Uienboeren uit het district Rukiga in West-Oeganda wijten de scherpe prijsdaling aan een aantal factoren, waaronder de massale invoer van uien uit de buurlanden. Uien in het district Rukiga worden vooral geteeld in de gebieden Karorwa en Nyakasiro in Bukinda Sub-county, Ibumba, Kahama en Kahanda in Rwamucucu Sub-county, en Nyakitabire in Muhanga Town Council.

Volgens verschillende boeren worden er op de Oegandese markt veel meer uien ingevoerd uit landen als Kenia, Tanzania, Rwanda en de Democratische Republiek Congo.

Dit, zeggen zij, heeft de lokale markt beïnvloed en geleid tot verliezen voor de Ugandese producenten: een kilo is gedaald van Ugx 4.000 (€1,06) naar Ugx 1.500 (€0,40). Bovendien, zeggen de boeren, wordt een perceel uien dat voorheen werd verkocht voor Ugx 500.000
(€ 133), nu verhandeld tussen 150.000 (€ 39) en Ugx 200.000 (€ 53).

Deze uientelers zijn ook bezorgd over de stijgende grondstofprijzen die hun productiviteit hebben aangetast, waarbij gewasbeschermingsmiddelen een van de grootste problemen vormen.

Bron: chimpreports.com

Publicatiedatum: