Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese uienprijzen zijn na de vakantie aanzienlijk gestegen

Onlangs bedroeg de prijs van uien op de Xinfa Di markt € 0,05 per kati (=617 gr), vergeleken met € 0,03 per kati voor dezelfde periode vorige week, een stijging van 43,1% week op week.

De markt bestaat momenteel uit de verkoop van uien voornamelijk uit Hebei Chengde en Binnen-Mongolië Chifeng tot het Tongliao grensgebied. Deze regio is een belangrijk uienteeltgebied. Het aanbodtekort werd veroorzaakt door de overstromingen deze zomer in Shandong. 

In de tweede helft van het vorige jaar was de markt in Peking voor zijn uien sterk afhankelijk van Shandong, terwijl dit jaar van juli tot oktober een sterke afhankelijkheid van deze regio bestond.

Momenteel is het plaatselijk afgekoeld en neemt de hoeveelheid uien in de teelt af. Dit in combinatie heeft samen met de recente pandemische gevallen in Binnen-Mongolië het plaatselijke uienvervoer moeilijk gemaakt, waardoor het aantal uien in Peking aanzienlijk is verminderd en de prijzen stegen.

De uienprijs zal voor een korte periode hoog blijven en zodra de logistiek soepel verloopt zal de prijs weer dalen.

Bron: Groenten China 

Publicatiedatum: