Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Witte uien op veel Filipijnse markten waarschijnlijk gesmokkeld

Volgens ambtenaren van het ministerie van Landbouw zijn veel witte uien op de Filipijnse markten waarschijnlijk gesmokkeld. Dit product kan een risico voor de voedselveiligheid vormen omdat er geen invoervergunningen voor dit product zijn afgegeven. Eerder deze week stelde het ministerie een adviesprijs vast van P170 (€2,93) per kilo voor rode uien die worden verkocht op markten in de National Capital Region.

Ondersecretaris van Landbouw Kristine Y. Evangelista: "Er zijn geen invoervergunningen voor witte uien. Er zouden geen witte uien mogen zijn. Er zijn ook geen witte uien in het koelstation. Als een product wordt gesmokkeld, is het niet door de voedselveiligheidsprotocollen gegaan. Het is niet veilig voor de consument. Dat is waar onze regelgevende instantie in actie komt. We moeten onderzoek doen en uitzoeken wie de leverancier is."

Volgens Evangelista zal het ministerie handelaren helpen goedkopere bronnen van uien te vinden om hen te helpen de adviesprijs na te leven. "We hebben mensen gevonden die nog steeds uien verkopen tegen een hogere prijs, maar we begrijpen dat wat zij verkopen voorraad is van een tijdje geleden, hooguit een week. We zijn op zoek naar een goedkopere leverancier, zodat ze de minimumprijs kunnen volgen", zei ze.

Bron: bworldonline.com
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: