'Openingsfeest' was 15 oktober

MacLouis Machinebouw groeit na jaar eigenlijk alweer uit haar jasje

Tholen - MacLouis Machinebouw heeft afgelopen zaterdag 15 oktober eindelijk haar openingsfeest kunnen houden. "Eigenlijk wilden we in januari al een openingsborrel doen, maar vanwege de pandemie ging dit destijds niet door. Op veler verzoek hebben we zaterdag dan toch een 2.0 versie kunnen organiseren", vertelt Maurice Vijverberg, die het bedrijf eind 2021 heeft overgenomen.

De machinebouw zit bij Maurice in het hart, want de ondernemer begon op zijn zestiende al als leerling Louis Verburg. "Na het overlijden in 2016 van de eigenaar Louis Verburg B.V. werd het bedrijf echter overgenomen door Gebr. Weststrate. Hier ben ik in 2021 vertrokken, maar toen mij ter oren kwam dat zij de afdeling MacLouis Machinebouw van de hand wilde doen, wist ik dat ik dit niet kon laten gebeuren. Ik heb daarop alles op alles gezet om het over te kunnen nemen."

En inmiddels lijkt dit zijn vruchten te hebben afgeworpen, want het bedrijf groeit nu eigenlijk al weer uit haar jasje. "In eerste instantie was het vinden van een pand dat groot genoeg was al een uitdaging an sich. Ik werd uiteindelijk geattendeerd op een pand van zo'n 350 vierkante meter, wat me net iets te groot leek. We besloten de sprong toch maar te wagen om er zo in door te kunnen groeien. Alleen na een eerste jaar, waarover ik eigenlijk zeer tevreden ben, hebben we er al 100 vierkante meter bij moeten huren. Het zijn lange dagen, maar het is het zeker waard."

Dit eerste jaar werd dus uiteindelijk 'afgesloten' met een openingsfeest op 15 oktober. "Het seizoen is net achter de rug en we zijn nu alles weer aan het aanvullen, zodat we vanaf volgende maand weer vol aan de slag kunnen. Het leek ons dus een ideaal moment om de uitgestelde borrel voor onze klanten en leveranciers te organiseren. En eigenlijk kan ik wel zeggen dat het een succes was. Het was even afwachten, omdat we midden in de tijd van rooien van de aardappelen zaten. Toch hebben we 150 mensen mogen verwelkomen", legt Maurice uit. "Zo hadden we een nieuwe machine in de werkplaats gezet en ook buiten hadden we de nodige machines, die ik dit jaar gebouwd heb, uitgestald. Op deze manier kon iedereen zien hoe het in zijn werk gaat en was het een manier om je relaties eens te laten zien waar de machines gebouwd worden. Dit werd dan ook zeer positief ontvangen."

Nu kijkt Maurice alweer door naar het volgende jaar met MacLouis Machinebouw. "We hebben dus al weer moeten uitbreiden, maar eigenlijk zou ik ook graag het team uitbreiden. Alleen liggen die mensen net zoals overal niet voor het oprapen. Het bedrijf heeft klanten in Nederland, België en Duitsland. "Verder krijgen we ook al aanvraag uit landen als Engeland, Canada en Australië. Hier zijn we nu mee bezig, dus uitdagingen blijven er genoeg. Voor nu gaan we kijken hoe we ons het beste in de markt kunnen zetten en ons als gewaardeerde naam kunnen profileren."

Voor meer informatie:
Maclouis Machinebouw
Techniekweg 24a
4301 RT Zierikzee
0111 - 20 20 66
info@maclouis.nl 
www.maclouis.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven