Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Komende lente 40% minder knoflook verwacht in Córdoba

"Veel Andalusische telers planten dit seizoen geen knoflook door watergebrek"

De Andalusische omroep Canal Sur maakt gewag van deze precaire situatie na een bezoek aan het dorp Puente Genil, een van de belangrijkste knoflookteeltgebieden van de provincie Córdoba, waar ze te horen kregen dat de leefbaarheid van de sector in het gedrang komt als er geen mogelijkheid is tot irrigatie.

Veel telers in de streek hebben hun aanvraag voor watervoorziening voor het zaaien van knoflook goedgekeurd gezien door het Waterschap Guadalquivir, maar toen ze het irrigatiewater nodig hadden, ontdekten ze dat het irrigatiekanaal van Puente Genil-Cabra alleen wat modder bevatte. Sommigen hebben de knoflook geplant, maar in veel gevallen zijn de teentjes niet eens ontkiemd.

"Vorig seizoen waren de teeltkosten dubbel zo hoog als de verkoopprijzen en nu is de teelt gewoonweg onmogelijk door het gebrek aan water", zeiden ze in het nieuws van de Andalusische zender.

"Men raamt een reductie van ruim 40% van de knoflookoogst in de provincie omdat veel telers de percelen niet inzaaien." Telersorganisaties als Coag vragen dat er effectief irrigatiewater beschikbaar komt voor dit gewas en dat het watergebruik in deze droogteperiode transparant wordt beheerd, zodat iedereen die het nodig heeft een deel krijgt.

Bron: canalsur.es

Publicatiedatum: