Uit de oude doos: Temu, vakkennis en flexibiliteit

De toen nog jonge ondernemer Ted Mul begon in 1976 met de uitoefening van zijn bedrijf, im- en export van groenten en aardappelen. Wat hij had was wat handelskapitaal, een slaapkamer dat als kantoor fungeerde, een telefoon en telex. Reeds in 1977 werd de slaapkamer verwisseld met een modern kantoor waar thans [1988] 9 personen werken. Temu koopt en verkoopt voor eigen rekening. Men doet veel zaken met België, Frankrijk, West-Duitsland en de Scandinavische landen. Zowel de versmarkten als de industrie hebben alle aandacht. Temu is gespecialiseerd in peen, alle koolsoorten en knolselderij. Naast deze exportgroenten importeert men veel Italiaanse groenten zoals broccoli, venkel enz. Temu was de eerste importeur van de bekende Franse Camarque uien. Nog steeds hebben ze van dit product een belangrijk marktaandeel. Voorts importeert men grote hoeveelheden vroege Italiaanse aardappelen.

De verkoopafdeling, op de voorgrond de heer Mul, directeur, geheel rechts de heer Ben Massaoud

Het kantoorpand

Het nog jonge bedrijf geniet in de branche een goede reputatie. Ted Mul: "Wat we aanbieden, hebben we ook te koop en we komen altijd onzen contracten na. Dat is in onze branche erg belangrijk. Verder staan kwaliteit en snelheid bij ons in het vaandel. Naast breekpeen en knolselderij doen we eveneens veel in kroten. De tweede verantwoordelijke man bij Temu is de adjunct directeur de heer Ben Massaoud. Bij het bedrijf werken 4 verkopers, 2 man behandelen het transport en wat er mee samenhangt en verder zijn er 2 administratieve personeelsleden.

Bron: Primeur 10 - Jaargang 02 - 12 februari 1988


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.