Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh: Uienteelt in district Kushtia overtreft doelstellingen

Boeren in het district Kushtia in Bangladesh zijn druk bezig met de winteruienoogst. Zij verwachten grotere winsten dan in het vorige seizoen. Dit jaar was de prijs van uienzaad laag, terwijl de retailprijs van uien hoog is. Volgens informatie van het District Agricultural Extension Department is het doel voor de winter- en mulkata-uienteelt vastgesteld op 13.735 hectare land in het huidige winterseizoen. Dit is ongeveer 300 hectare meer dan vorig jaar.

Door de gunstige weersomstandigheden is het echter mogelijk dat de doelstelling voor de oogst wordt overschreden. Door de lage prijs van uienzaad bedroegen de kosten van de uienteelt ongeveer Tk100.000 tot 120.000 (€ 948 tot € 1138) per hectare. Als de uien niet uit het buitenland worden ingevoerd, maken de boeren winst als de lokale uien tegen Tk30-35 (€ 0,28 - 0,33) per kg worden verkocht.

Bron: dhakatribune.com

Publicatiedatum: