Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Tim van Haandel, Mulder Onions:

"Uitdagend om stijgende inkoopprijs te vertalen in de uienexport"

Tholen - "Je merkt dat het steeds lastiger wordt in de uienexport de huidige prijsstijging bij de boer te realiseren. De inkoopprijs ging lange tijd stabiel met een kleine lift naar boven, maar nu wordt er voor volgende week alweer meer gevraagd. De baalprijs voor grove uien ligt nu al rond de 38/39 cent, de supers worden nu al vanaf 40-41 cent verkocht. Al met al hele stevige prijzen voor onze wereldwijde afnemers", constateert Tim van Haandel van Mulder Onions.

"Er gaan nog altijd wel uien weg, maar de hoge prijzen zorgen wel voor een rem op de export. Senegal stelde twee weken terug een prijsplafond in en je zag dat dit meteen weerslag had op de export. Ook wij hebben de laatste anderhalve week ervoor gekozen om er geen uien heen te exporteren. Inmiddels is het prijsplafond weer naar boven bijgesteld, maar met de huidige prijsstijging kom je toch weer niet uit", vervolgt Tim.

"De export naar het Verre Oosten loopt al vanaf de start van het seizoen wat stroever. Met name Chinese exporteurs zorgen daar voor meer concurrentie. Binnen Europa hangt de vraag wel boven de markt, maar het komt vooralsnog niet tot veel orders. Landen als Polen en Tsjechië informeren wel, maar prijstechnisch zitten wij momenteel hoger dan het lokale product, waardoor men toch snel kiest voor het resterende lokale product", besluit Tim.

Voor meer informatie:
Tim van Haandel
Mulder Onions
+31 45 5678706
tim@mulder-onions.com  
www.mulder-onions.com     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven