Louis de Kort, oprichter van Mivena, gaat op 1 januari 2023 met pensioen. Louis heeft een lange staat van dienst in speciale meststoffen. 42 jaar werkzaam in deze industrie, eerst bij een Amerikaans kunstmestbedrijf als Senior Vice President en daarna vanaf 2004 bij Mivena. Dat bedrijf startte hij zelf op samen met Johan Lambie (voormalig productiedirecteur bij hetzelfde Amerikaanse kunstmestbedrijf). Het hoofdkantoor van Mivena staat in Waalwijk en de Mivenafabriek in Maastricht.

Mivena produceert gecontroleerd vrijkomende meststoffen (CRF), langzaam vrijkomende meststoffen (SRF) en samengestelde wateroplosbare meststoffen (WSF) voornamelijk voor de Europese markt. In de sectoren vollegrondsteelten, substraatteelten en sport- en recreatiegrassen worden onder andere de Mivena topmerken Granucote CRF, Field-Cote CRF, Horti-Cote CRF, Granuform SRF en Granusol WSF geadviseerd en verkocht via speciaal geselecteerde distributeurs.Afscheid op IPM Essen
De Mivena CRF merken hebben als basis de vernieuwde unieke low start en high end release technologie: "Durable CRF". Deze Durable CRF-technologie is biologisch afbreekbaar en is volgens Louis 'de meest robuuste CRF-technologie, wat in wereldwijde proeven is bewezen.' "Granusol WSF is uniek omdat deze meststof wordt geproduceerd uit hoogwaardige, zuivere grondstoffen die in een volledig geklimatiseerde omgeving worden geproduceerd en vervolgens vacuĆ¼m worden verpakt om klonteren te voorkomen. Granuform SRF is een stofvrije, hoogst kwalitatieve meststof met de langzaam vrijkomende SRF-technologie op basis van MU."

Vanaf 1 januari 2023 zal Coert Rasenberg alle verantwoordelijkheden als CEO managing partner van Louis binnen Mivena overnemen.
Op de wereldwijde tuinbouwbeurs IPM Essen, Mivena stand 3A82 op woensdag 25 januari 2023, zal Louis de Kort aanwezig zijn om persoonlijk afscheid te nemen en alle relaties te bedanken.

Voor meer informatie:
Mivena
info@mivena.nl
www.mivena.nl