Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Joey Deen, Denimpex:

"Door huidige chaos in China is het praktisch onmogelijk om gember of knoflook te laden"

Tholen - De abrupte beëindiging van de lockdowns in China heeft ertoe geleid dat het corona-crisis zich in een rap tempo door het land verspreidt. "De ziekenhuizen raken weer overvol en zelftesten en medicijnen zijn er nauwelijks te krijgen. Bovendien zijn veel Chinezen bang om naar buiten te gaan uit vrees om ziek te worden", vertelt Joey Deen van Denimpex.

Ook voor de import van gember en knoflook levert dit momenteel grote probleem op. "Ik heb heel mijn leverancierskring benaderd, maar het is momenteel praktisch onmogelijk om personeel te vinden om gember of knoflook te laden. Alle geplaatste orders worden uitgesteld en nieuwe orders worden niet meer aangenomen", aldus Joey.

"Hoe de situatie zich de komende weken zal ontwikkelen, is lastig in te schatten. Feit is wel dat het Chinese Nieuwjaar dit jaar extreem vroeg van start gaat op 22 januari. De laatste verladingen zullen hooguit een week voor Chinees nieuwjaar gedaan worden. Als er de komende weken weinig gember of knoflook wordt verladen, kan dat zomaar voor enorme tekorten gaan zorgen", aldus Joey.

Voor meer informatie:
Joey Deen
Denimpex
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam
Tel.: +31 (0)20 624 6390
joey@denimpex.nl        
www.denimpex.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven