Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Lomar zet 53.000 ton uien en knoflook af

Grupo Lomar uit de Spaanse provincie Cuenca heeft 2022 afgesloten met een afzet van 51.000 ton uien en 2.000 ton knoflook geteeld op eigen areaal van 1.000 hectare en op percelen van meer dan 100 telers uit Andalusië, Castilla-La Mancha, Madrid en Castilla y León. 

Uitbreiding en modernisering
Het bedrijf is bezig met de uitbreiding en modernisering van zijn faciliteiten in Zarza de Tajo (Cuenca). Waar het nu nog gebruik maakt van een magazijn van 7.500 m2, zal het binnenkort eigenaar zijn van twee panden van in totaal 19.000 m2 op een perceel van 200.000 m2. Het aantal koelkamers wordt verdubbeld van vijf naar tien en er zullen twee nieuwe verpakkingsmachines worden aangekocht voor verpakkingen met cellulose en katoengaas, alsook palletiseermachines aansluitend op de bestaande lijnen om het proces verder te automatiseren. 

Daarnaast is de groep van plan om het exportaandeel te verhogen, dat momenteel 30% van zijn productie bedraagt. "Momenteel bereiken onze producten verschillende landen in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Panama en Brazilië, maar we verkennen al nieuwe markten in afwachting van de uitbreiding van onze capaciteit in het pakstation", zegt José López de la Fuente, CEO van Grupo Lomar.

Bron: foodretail.es

Publicatiedatum: