Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Nieuw model palletiseermachine van De Lignie

Machinefabriek De Lignie te Herkingen heeft een nieuw model volautomatische palletiseermachine met omsnoeringsautomaat voor aardappelen en uien op de markt gebracht. Inmiddels is de eerste van een serie afgeleverd en een tweede besteld. De Lignie heeft vooral naam gemaakt als fabrikant van de DLM weegautomaten type B2, waarvan sinds de introductie in 1966 meer dan 1.500 stuks van verkocht zijn.

De nieuwe palletiseermachine kan geprogrammeerd worden voor het laden van balen van 10 tot 50 kg. De capaciteit is 20 tot 24 ton per uur. De machine is geschikt voor zowel poly- als jutezakken. De afmetingen van de pallets variƫren van 1.600 x 1.200 mm voor jutezakken, aardappelen, van 25 kg en 1.200 x 1.000 mm voor zakken van uien van 25 kg. Als extra is leverbaar een automatisch hoekapparaat geschikt voor zowel kleine als grote zakken.

De heren G. de Visser (links) en L. van der Velde bij het nieuwste model DLM weegautomaat

"Aan de totstandkoming van het nieuwe model zijn enkele jaren van experimenteren en nog eens experimenteren aan vooraf gegaan", zegt technisch directer J. van der Velde. "Wij zijn het aan onze goede naam verplicht om pas met iets nieuws op de markt te komen als het aan de strengste eisen van degelijkheid, kwaliteit en bruikbaarheid voldoet."

De Lignie heeft vanaf 1936 landbouwmachines in tal van uitvoerringen geproduceerd. Als gevolg van het teruglopen van de Nederlandse landbouw heeft het bedrijf, waar 25 man werken, zich de laatste jaren meer en meer toegelegd op het ontwerpen en construeren van andere dan landbouwmachines. Zo is momenteel een geheel computergestuurde laad- en transportinstallatie voor dubbelglas in productie. In het productieproces nemen de DLM weegautomaten echter nog steeds een belangrijke plaats in.

Bron: Primeur 02 - Jaargang 03 - 29 juli 1988

Publicatiedatum: