Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid

De omzet van Sligro Food Group N.V. over 2022 bedroeg € 2.483 miljoen. Dat is een toename van 30,8% ten opzichte van de omzet ad € 1.898 miljoen in 2021. De omzet nam in het vierde kwartaal van
2022 met 26,8% toe ten opzichte van vorig jaar.

De totale omzet kan als volgt worden verdeeld:

In Nederland was sprake van een omzettoename van 29,3% (Q4: toename van 24,9%). In België was de omzettoename 46,3% (Q4: toename van 45,3%). Deze mutaties waren volledig autonoom.

"In vergelijking met het omzetniveau vóór Covid lag de omzet voor de groep dit jaar 1% hoger (Q4:+7%). De inflatie was in 2022 fors. Daar waar mogelijk compenseren wij dat en geven het overige deel door in de prijs", aldus het directieteam van Sligro.

Dat prijseffect ligt cumulatief rond de 9,7%. Op 3 januari 2023 is de in december aangekondigde overname van de activiteiten van Metro in België geëffectueerd. Op 2 februari 2023 vóór beurs publiceert Sligro Food Group haar volledige jaarresultaten en jaarverslag over 2022.

Bron: Sligro Food Group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.