Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen: Uienprijs zal half januari dalen tot €2,86/kg

Volgens voorzitter Rosendo So van de landbouwersgroep Samahang Industriya ng Agrikultura (Sinag) zullen de retailprijzen voor uien rond 15 januari, met het begin van het oogstseizoen, normaliseren op P170 per kg (€ 2,86 per kilo).

Hij merkte ook op dat het ministerie van Landbouw er niet in is geslaagd de voorgestelde retailprijs van P250 (€ 4,22) te handhaven omdat de kosten van de bollen hoog blijven. In een recent interview gaf So toe dat de retailprijs van P250 niet is gehaald. Het werd aangekondigd twee dagen voor de vaststelling van de retailprijs op 30 december 2022.

"We verwachtten dat deze voorgestelde retailprijs niet zal worden nageleefd, omdat het twee dagen eerder werd ingevoerd. De retailprijs begon te dalen omdat we al minstens P400 (€ 6,75) per kilo constateerden. We verwachten dat de prijs binnen een paar dagen verder zal dalen," zei hij.

Bron: manilatimes.net

Publicatiedatum: