Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Magnus Kahl Seeds levert hoogwaardige sjalot- en uienrassen

Australische uienveredelaar opent kantoor op Nederlandse markt

Magnus Kahl Seeds begon zijn activiteiten in Australië in 1936 met de ontwikkeling van zeer verfijnde, open bestoven uienvariëteiten die speciaal voor de Australische uienmarkt werden gekweekt. Sindsdien is het management vastbesloten om zich te specialiseren in de veredeling, zaadproductie, verkoop en marketing van hoogwaardig uien- en sjalottenzaad voor commerciële telers over de hele wereld.

Sinds begin jaren 90 is Magnus Kahl Seeds actief op de Nederlandse markt. De entree op de markt kwam door de verkoop van zaaizaad van eerstejaars plantuienrassen, wat het bedrijf tot op de dag van vandaag doet. Naarmate de markt veranderde en de vraag naar nicheproducten zoals sjalotten en echalions (lange ui) groeide, zag Magnus Kahl Seeds in de loop van de tijd een kans om uit te breiden op de Europese markt. Een belangrijk onderdeel van deze groei voor het bedrijf vond plaats in Nederland, waar Magnus Kahl Seeds de afgelopen 10 jaar ons assortiment hoogwaardige sjalotten en uienzaden heeft verkocht. Vanwege het succes van het bedrijf in Europa introduceerde Magnus Kahl Seeds een nieuwe tak van het bedrijf en werd Magnus Kahl Seeds BV in 2019 gelanceerd.

De groei van Magnus Kahl Seeds BV in de afgelopen tijd heeft ertoe geleid dat het bedrijf eind 2022 een nieuw kantoor in Nederland heeft geopend. Dit is een mooie ontwikkeling voor het bedrijf en het kantoor van Magnus Kahl Seeds BV zal ons in staat stellen om onze Europese klanten beter van dienst te zijn, en ook kunnen we hier voorraden aanhouden. Het aanhouden van voorraden geeft onze klanten de gemoedsrust, wetende dat hun zaad ruim op tijd wordt geleverd. En als er zich onvoorziene kansen voordoen voor onze telers, kunnen er last-minute bestellingen worden geplaatst en snel worden verzonden.

Het assortiment van Magnus Kahl Seeds BV biedt een halflange hybride sjalot genaamd F1 Laval. F1 Laval blinkt al jaren uit in de Nederlandse teeltomstandigheden. Het sterke, krachtige wortelstelsel is een kenmerk van het ras dat F1 Laval in staat stelt om onder alle omstandigheden constant hoge opbrengsten te produceren. Er is geen betere test geweest voor het wortelsysteem van F1 Laval dan de hete, droge groeiomstandigheden van de afgelopen jaren in Nederland. Het ras blijft uitblinken in deze barre omstandigheden en produceert sjalotten met een hoge opbrengst die langdurig kunnen worden bewaard. Ook in de afgelopen seizoenen heeft F1 Laval een hoge mate van Fusarium-tolerantie getoond.


F1 Laval en F1 Lorient

Magnus Kahl Seeds BV biedt ook een kortere, ronde sjalot aan genaamd F1 Lorient. Dit is een lang houdbare sjalot die gebruikt wordt voor de versmarkt maar ook zeer populair is gebleken bij de verwerkende industrie. Er is ook meer vraag naar F1 Lorient als sjalot voor de industrie. Het ras heeft een hoog drogestofgehalte, waardoor het ideaal is voor gedroogde sjalot producten. F1 Lorient is een veelzijdige sjalot die de klant zeker flexibiliteit geeft bij het eindgebruik.

Het assortiment van echalion (lange ui) bestaat uit twee varianten, Roderique en Figaro. Roderique is een lange dag type echalion die enorm veelzijdig is met een milde, zoete smaak. Het ras heeft uitstekende uniforme roze-bronzen bollen die goed geschikt zijn voor zowel de verse als de verwerkende markt. Figaro is een lange dag type in het late seizoen met iets kortere en bredere bollen dan de Roderique. En is ook zeer geschikt voor zowel de verse als de verwerkende markt. Zowel de Roderique als de Figaro hebben een uitstekende, langdurige bewaring.

Het assortiment van Magnus Kahl Seeds BV wordt gecompleteerd door eerstejaars plantuien rassen, rode en gele uienrassen voor zowel het vroegere en het latere segment van het seizoen. En een zoete uien variant voor het latere segment.

Voor meer informatie:
James Ryan, global sales manager
Magnus Kahl Seeds 
[email protected]
www.magnuskahl.com 

Publicatiedatum: