Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO-lobby in Europa versterkt

Op 1 januari 2023 is Christiaan Boiten als nieuwe lobbyist voor LTO Nederland in Brussel gestart. Hij completeert het Team Internationaal van LTO dat in oktober tevens versterkt was met de komst van Job Knobbout. Samen met Klaas Johan Osinga, die reeds vele jaren ervaring in Brussel heeft, vormen zij het Team Internationaal.

Jesse Schevel zal, als lobbyist vanuit Glastuinbouw Nederland, eveneens deel uitmaken van het team. 

De gevolgen van Europees natuur-, klimaat- en energiebeleid hebben steeds meer effect op de land/-tuinbouw in Nederland. Met het Team Internationaal op wil LTO zich in Europa 'optimaal inzetten voor werkbaar beleid voor boeren en tuinders dat is gebaseerd op feiten en niet op emoties.'

LTO werkt daarbij samen met andere partnerorganisaties die vanuit Nederland in Europa werkzaam zijn, met collega’s van boerenbelangenorganisaties uit andere landen en binnen de Europese koepelorganisatie Copa & Cogeca. LTO is ook lid van de World Farmers’ Organisation.

Bestuurlijk portefeuillehouder is de voorzitter van LTO Nederland, Sjaak van der Tak. Hij vertegenwoordigt LTO Nederland in het bestuur van COPA-COGECA.

Rolverdeling
Vanaf 1 januari zullen de teamleden zich richten op de volgende portefeuilles:

  • Christaan Boiten: Head of Office te Brussel, Europese Green Deal (Farm2Fork, biodiversiteit en Fitfor55), financiering (zoals Basel IV), coördinatie LTO-vertegenwoordigingen in COPA-COGECA.
  • Klaas Johan Osinga: markten, handelsakkoorden en mededinging, GLB, kennis en innovatie, World Farmers’ Organisation, internationale samenwerking (waaronder Agriterra). Eerste aanspreekpunt dierlijke sectoren LTO-breed.
  • Job Knobbout: natuur-, water- en bodembeleid, communicatie.
  • Jesse Schevel: lobbyist vanuit Glastuinbouw Nederland en eerste aanspreekpunt plantaardige sectoren LTO-breed.

De teamleden zullen ondanks de rolverdeling nauw met elkaar samen werken.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: